Pecannoten puur

Puur & ongebrand

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Pecannoten ongebrand

  • A-kwaliteit kwaliteit pecannoten 
  • 1e klas pecannoten, ook na het verwerken of roosteren.
  • 100% puur
  • Ongebrand & ongezouten
  • Ook lekker om zelf te verwerken in gerechten 

Ingrediënten: PECANNOTEN

Gezonde kenmerken van pecannoten

1. Pecannoten en het metabolisme

Pecannoten bevatten een hoge dosis vitamine b1. Deze vitamine is vooral belangrijk vanwege de werking op het metabolisme. De vitamine b1 die zich in de pecannoten bevindt ondersteunt het energieniveau. Als sporter wil je dat de energiestofwisseling optimaal gebeurt om zo het uiterste uit je sportprestaties te halen. Ook draagt vitamine b1 bij tot een normale werking van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het aanspannen van de spieren en is mede verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van spier- en sportprestaties. Door pecannoten rauw te eten blijft de waarde van vitamine B1 behouden en verminderd, beschadigd deze niet wat wel snel gebeurd als vitamine B1 op hoge temperatuur verwerkt wordt.

2. Pecannoten bevatten veel zink

Zink is in een hoge hoeveelheid aanwezig in de pecannoot. Zink zorgt voor veel positieve effecten op ons lichaam. Zo heeft zink bijvoorbeeld een positieve invloed op het metabolisme, maar speelt het daarnaast ook een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleinezuren. Als sporter zijn dit belangrijke eigenschappen, omdat alle voedingsstoffen optimaal benut worden. Zink speelt ook een rol bij de eiwitsynthese en draagt bij tot een normale hormoonhuishouding. Dit is van belang, omdat bijvoorbeeld ook het testosterongehalte in het bloed wordt beïnvloed.

3. De pecannoot is rijk aan onverzadigde vetzuren

We hebben allemaal vetten nodig voor de energieopslag, als bouwstof voor onze cellen, betere opname van vitamines en ter bescherming voor ons lichaam. Onverzadigde vetten verhogen het gunstige HDL-cholesterol in het bloed. Dit zorgt voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten. 


Tip: voldoende zink inname is ook verstandig voor als je een onrustige huid hebt. 


Probeer nu ook eens de paranoten en de witte amandelen!

Allergie informatie

Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2893 kJ / 691 kcal
  • Eiwitten 9,2g
  • Koolhydraten 13,9g
  • Vezels 9,6g
  • waarvan suikers 4,0g
  • Vetten 72,0g
  • verzadigde vetten 6,2g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 40,8g
  • meervoudig onverzadigde vetten 21,6g
Mineralen
  • Choline 40,5 mg
  • Kalium 410 mg
  • Koper 1,2 mg
  • Mangaan 4,5 mg
  • Selenium 3,8 mcg
  • Zout 0,00g
  • Calcium 70 mg
  • Magnesium 121 mg
  • Fosfor 277 mg
  • Ijzer 2,53 mg
  • Zink 4,53 mg
Vitaminen
  • Bèta-caroteen 29 mcg
  • Foliumzuur 22 mcg
  • Vitamine B1 0,66 mg
  • Vitamine B2 0,130 mg
  • Vitamine B3 1,167 mg
  • Vitamine K 3,4 mcg
  • Vitamine B6 0,210 mg
  • Vitamine C 1,1 mg
  • Vitamine E 1,4 mg
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.