- Bak de spekjes alvast - zonder boter of olie toe te voegen - in een koekenpan.
- Verwijder in de tussentijd het grootste deel van de korst van de Camembert met een mesje of een dunschiller. Snijd de kaas daarna in wat kleinere stukken en doe deze alvast in de blender.
- Voeg daarna de crème fraîche en een eetlepel dadelstroop toe aan de Camembert en mix alles totdat je een goed gemengde, gladde dip hebt.
- Wanneer de spekjes al een beetje mooi bruin beginnen te worden voeg je vervolgens de takjes rozemarijn toe aan de pan en bak deze mee totdat de spekreepjes goed krokant zijn.
- Schep de krokante spekjes uit de pan en bak de pijnboompitten nog eventjes in het overgebleven vet totdat ze een mooi kleurtje hebben gekregen.
- Schep de smeerbare Camembert in een ondiep bord of kom en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
- Strooi vervolgens de gebakken spekjes en pijnboompitten over de dip.
- Laat nog een lepel dadelstroop over de Camembert dip druppelen en garneer het gerecht eventueel met de gebakken rozemarijn takjes en wat losse gedroogde cranberry stukjes.
Tip:
Mocht je al brood aan het afbakken zijn om straks mee te kunnen dippen dan kan je de Camembert dip ook prima nog even mee verwarmen (in een ovenbestendige schaal). De dip is ook warm heerlijk!
Laat jouw reactie achter