Koolhydraatarm brood

40 min
Koolhydraatarm brood

Wie zegt er dat er geen brood gegeten mag worden in een gezond en low-carb dieet?  Wij zijn dol op brood maar iets minder op de koolhydraten en onnodige toevoegingen die er vaak in zitten. Met dit simpele recept heb je in een handomdraai lekker, voedzaam zelfgebakken brood met slechts 2 gram koolhydraten per snee!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
  2. Meng de zadenmix, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Klop de eieren in een aparte kom los en voeg de olijfolie en het water toe. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een dik, plakkerig beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Bak het zadenbrood 30-35 minuten in de oven, tot het stevig aanvoelt en goudbruin is.
  7. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakken snijdt.

*Optioneel kunnen er nog wat rauwe noten door het beslag worden toegevoegd voor een extra grove textuur en bite. 

Tip:

  • Bewaar het brood in de koelkast (tot 5 dagen) of vries plakjes in voor later gebruik.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Ontbijt recepten, Gezonde recepten,