Puur & biologisch
Ingrediënten: biologische cacaopoeder.
Biologische cacaopoeder is een van de meest rijke bronnen aan anti-oxidanten. Cacao bevat meer en krachtigere anti-oxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen of goji-bessen. De anti-oxidanten in cacaopoeder bestaan uit polyfenolen, flavonoiden en flavonen. De polyfenolen beschermen onder andere tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden in het lichaam. Alleen hierdoor al is cacaopoeder een heel gezonde toevoeging.
Cacaopoeder bevat veel verschillende soorten anti-oxidanten waaronder ook de flavonoiden catechine en quercetine. Van quercetine is bewezen dat het negatieve effecten van suikeromzetting in het lichaam vermindert.
De flavonolen zorgen voor ontspanning van de spiercellenvan de bloedvaten waardoor deze verwijden en er meer bloed kan stromen naar het belangrijkste deel van je lichaam; je hersenen! Daarnaast hebben flavonolen de werking dat het zorgt voor de juiste reacties in je lichaam, denk hierbij aan celdeling en celgroei.
Veel mensen noemen zichzelf chocolade'verslaafd'. Met betrekking tot rauwe cacaopoeder kunnen we zeggen dat dit ook wel enigzins waar is. Rauwe cacaopoeder bevat namelijk twee stofjes die ons een prettig gevoel geven: PEA (fenylethylamine) en anandamide. Als je verliefd bent maakt je lichaam dit ook aan, waardoor je je lekker gaat voelen. Ook wel bekend als de love drug. Je krijgt even een lekker gevoel van de rauwe cacaopoeder en wil hier meer van hebben!
Biologische cacaopoeder bevat verschillende gezonde mineralen waaronder magnesium. Daarnaast is rauwe cacaopoeder een bron van mangaan, ijzer, chromium, zink, koper en vitamine C. Rauwe cacaopoeder bevat veel magnesium. Dit is een mineraal dat onder andere de ontspanning van onze spieren en hersenfuncties ondersteunt. Ook is het goed voor ons metabolisme en enzymfuncties.
Cacaopoeder kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Het kan gebruikt worden als toevoeging aan kwark, een smoothie of dessert. Daarnaast kan het ook goed verwerkt worden in warme gerechten zoals taarten, cakes of bijvoorbeeld warme chocolademelk! Tip: voeg wat cacaopoeder en macapoeder toe aan amandelmelk en warm dit op in een pannetje. Bekijk de biologische cacao recepten hieronder voor meer inspiratie!
Tip: Probeer nu ook de rauwe cacaonibs!
Gewonnen uit Peruaanse cacaobonen.
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en gluten worden verwerkt.