Licht citroen dessert suikervrij

10 min
Licht citroen dessert suikervrij

Wij zijn dol desserts en nagerechten. Vooral tijdens de Feestdagen mag een smaakvol dessert niet ontbreken. Maar we zijn wat minder dol op de overdaad aan calorieën en suiker. Dit dessert is heerlijk fris van smaak en uitsluitend gezoet met een beetje erythritol. Zo is het een licht dessert wat ook geschikt is voor diabetici of als je gewoon een gezond dieet aanhoudt.

Bereiding  citroen dessert 

  1. Halveer de citroenen in de lengte en hol het vruchtvlees uit.
  2. Pers het sap uit het vruchtvlees en vang dit op in een schaaltje.
  3. Meng in een ander schaaltje de roomkaas met de 5 eetlepels citroensap en de 2 eetlepels erythritol
  4. Schep ongeveer 2 eetlepels van het roomkaasmengsel in 1 uitgeholde citroenbootje.
  5. Herhaal deze stap totdat alle citroenen gevuld zijn.

Top af met wat amandelschaafsel over de citroenen en een takje tijm.

Tip: maak het dessert extra feestelijk: Versier het bord met wat verse tijm als je het gaat serveren!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten, Feestdagen,