100% puur
Ingredienten: cacaoboter in druppel vorm.
Cacaoboter wordt verkregen wanneer cacaobonen worden geroosterd en gemalen tot een vettige cacaomassa. Door deze cacaomassa daarna middels persing te scheiden ontstaat er cacaoboter en cacaopoeder.
Cacaoboter is de vette substantie die verkregen is uit de cacaobonen en cacaopoeder is de droge poedervorm uit de bonen na het branden.
Cacaoboter wordt doorgaans altijd deodorised aangeboden, dit betekent dat de cacaoboter ontgeurd is en dus een neutrale geur heeft. Dit maakt cacaoboter een ideaal ingrediënt voor in het maken van chocolade en andere recepten maar ook als basis voor natuurlijke zeep en beauty producten.
Cacao heeft van nature een hoog vetgehalte en is dus een bron van gezonde vetten. De vetten kunnen een gunstige invloed hebben op het slechte cholesterol en een positieve ondersteuning op hart-en bloedvaten. Je kunt de cacaoboter druppels dus uitstekend gebruiken als basis ingrediënt in combinatie met cacaopoeder en cacaomassa om zelf gezonde pure donkere chocolade te maken waardoor je profiteert van de gezonde vetten en geen overdaad aan suiker binnenkrijgt.
Daarnaast is ook cacaoboter een bron van anti-oxidanten en de van nature aanwezige cacao polyphenolen. Dit betekent dat cacaoboter zowel inwendig als uitwendig op de huid als crème een positieve en huidherstellende werking heeft. Om deze reden is cacaoboter dan ook een steeds meer gebruikt ingrediënt voor zelfgemaakte en professionele huidcremes.
Je kunt deze cacaoboter druppels verhitten en smelten zodat je het als veganistisch alternatief in koekjes, taart of andere baksels kunt gebruiken ter vervanging van gewone (room) boter of margarine.
Daarnaast kun je het gebruiken in receptjes voor zelf te maken zeep, of huidverzorgingsproducten.
Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S, GLUTEN.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.