Puur & zacht
Ingrediënten: abrikozen
Ongezwavelde abrikozen zijn abrikozen die na het droogproces niet worden gezwaveld. Ongezwavelde abrikozen zijn enkel gedroogd en daarna niet meer behandeld, zodat de pure kleur en smaak behouden blijft. Ongezwavelde abrikozen hebben dus een natuurlijke behandeling ondergaan en dit is duidelijk te zien aan de donkere bruine kleur. Ongezwavelde abrikozen zijn heerlijk, natuurlijk zoet van smaak en zacht van structuur.
Net als de zoete abrikozen bevatten deze abrikozen veel vitamine A en E. Met name vitamine A en de voorloper hiervan, bèta-caroteen, is om grote aantallen aanwezig in de gedroogde abrikoos. Bèta-caroteen is een antioxidant die onder andere je (spier)cellen helpt beschermen tegen ‘negatieve’ invloeden in je lichaam, de zogenoemde 'vrije radicalen'. Bèta-caroteen kan je lichaam omzetten in vitamine A wat een belangrijke vitamine is voor een goede weerstand tegen infecties.
Gedroogde abrikozen zijn een bron van voedingsvezels. Vezels zijn gunstig voor een goede darmwerking. Gedroogde abrikozen zijn zeer geconcentreerd en bevatten daarnaast belangrijke mineralen als, kalium, magnesium, fosfor, calcium en sodium. Tips gebruik ongezwavelde abrikozen
Gedroogde abrikozen zijn lekker om zo te eten, maar kunnen ook geweekt worden. Zo worden ze zachter en zijn ze makkelijker verteerbaar. Laat ze dan een nachtje in het water staan, zodat ze de volgende ochtend heerlijk zacht zijn!
Tip: probeer ook eens de zure abrikozen.
Verpakt in een bedrijf waar ook PINDA'S, NOTEN, GLUTEN, LACTOSE wordt verwerkt.