Abrikozen ongezwaveld

Puur & zacht

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Ongezwavelde abrikozen

  • 100% puur en natuurlijk
  • 0% toevoegingen
  • Grote en zachte abrikozen
  • Tjokvol vezels
  • Van nature zoet & zacht


Ingrediënten: abrikozen 

Wat zijn ongezwavelde abrikozen?

Ongezwavelde abrikozen zijn abrikozen die na het droogproces niet worden gezwaveld. Ongezwavelde abrikozen zijn enkel gedroogd en daarna niet meer behandeld, zodat de pure kleur en smaak behouden blijft. Ongezwavelde abrikozen hebben dus een natuurlijke behandeling ondergaan en dit is duidelijk te zien aan de donkere bruine kleur. Ongezwavelde abrikozen zijn heerlijk, natuurlijk zoet van smaak en zacht van structuur.


Gezonde kenmerken ongezwavelde abrikozen


1. Vitamine A & E in gedroogde abrikozen

Net als de zoete abrikozen bevatten deze abrikozen veel vitamine A en E. Met name vitamine A en de voorloper hiervan, bèta-caroteen, is om grote aantallen aanwezig in de gedroogde abrikoos. Bèta-caroteen is een antioxidant die onder andere je (spier)cellen helpt beschermen tegen ‘negatieve’ invloeden in je lichaam, de zogenoemde 'vrije radicalen'. Bèta-caroteen kan je lichaam omzetten in vitamine A wat een belangrijke vitamine is voor een goede weerstand tegen infecties.

2. Vezels in ongezwavelde abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn een bron van voedingsvezels. Vezels zijn gunstig voor een goede darmwerking. Gedroogde abrikozen zijn zeer geconcentreerd en bevatten daarnaast belangrijke mineralen als, kalium, magnesium, fosfor, calcium en sodium. Tips gebruik ongezwavelde abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn lekker om zo te eten, maar kunnen ook geweekt worden. Zo worden ze zachter en zijn ze makkelijker verteerbaar. Laat ze dan een nachtje in het water staan, zodat ze de volgende ochtend heerlijk zacht zijn!

Tip: probeer ook eens de zure abrikozen.


Allergie informatie 

Verpakt in een bedrijf waar ook PINDA'S, NOTEN, GLUTEN, LACTOSE wordt verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1009 kJ / 241 kcal
  • Eiwitten 3,4g
  • Koolhydraten 62,6g
  • Vezels 7,3g
  • waarvan suikers 53,4g
  • Vetten 0,5g
  • verzadigde vetten 0,0g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 0,1g
  • meervoudig onverzadigde vetten 0,1g
Mineralen
  • Zout 0,02g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.