Tutti frutti

Ouderwets lekker 

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Tutti Frutti 

  • Lekker om te koken en te serveren als bijgerecht
  • Of eet ze direct op zonder te wellen!
  • Topkwaliteit gedroogde vruchten
  • Lekker met een stokje kaneel erbij


Ingredienten tuttie fruttie:

Gedroogde abrikozen, gedroogde appeltjes (sulfiet), gedroogde Franse pruimen met pit, citroenzuur, gedroogde perzik (perzik, sulfiet), gezoete rode peertjes (peer, suiker, kleurstof).

Tutti Frutti lekker en traditioneel

Een oud Hollands recept: Tutti Frutti! Deze heerlijke mix van naturel gedroogd fruit bestaat uit: de aller lekkerste gedroogde abrikozen, de beste pruimen a la Dante Franse,  heerlijke Chileense zongedroogde appeltjes, zpete rode peertjes en om het af te maken wat zoete grote ananas ringen!
Heerlijk in om zo van te snoepen als gezond tussendoortje of als je de blits wilt maken bij jong en oud met een simpel maar overheerlijk bij een warm gerecht of dessert. 

Tutti frutti als bijgerecht

Doe het gedroogd fruit in een pan met water en laat een nachtje of anders ongeveer 6-8 uur wellen. Voeg een stokje kaneel of vanille toe en breng rustig aan de kook.
Kook de gedroogde zuidvruchten in ongeveer 20 minuten gaar. Serveer bij een mooi aardappel of rijstgerecht en een heerlijk stukje vlees of vegetarische burger. 


Tip: voeg voor een extra rijke tutti frutti ook nog vijgen of gedroogde ananas toe.


Bestel uw tutti frutti hier online of kom langs bij onze Bas Boer notenkraam op de markt!


Allergie-informatie

Bevat zwaveldioxide en sulfieten.

Van nature glutenvrij * 
Verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en gluten* worden verwerkt.

 

 

 

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1009 kJ / 241 kcal
  • Eiwitten 2,2g
  • Koolhydraten 64,0g
  • Vezels 7,7g
  • waarvan suikers 49,5g
  • Vetten 0,4g
  • verzadigde vetten 0,1g
Mineralen
  • Zout 0,08g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.