Cantucci classici koekjes

Italiaanse lekkernij

Nieuw
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • 100% kwaliteitsgarantie
  • 10x échte verkooppunten
  • Gratis afhalen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Cantucci classici koekjes

  • Italiaanse zoete lekkernij
  • 2x gebakken dus extra krokant!
  • Traditioneel Toscaans amandelkoekje
  • Lekker bij koffie, thee of om bij een dessert(wijn)
  • Tip: ook leuk om als traktatie mee te brengen of in een cadeaupakket


Inhoud: 200 gram.

Ingrediënten: TARWEmeel, suiker, AMANDELEN 21%, BOTER (MELK) 3%, Eipoeder, glucose-fructosestroop, rijsmiddel: (E450i), E500ii, maiszetmeel), honing, rijsmiddel: E503, zeezout, natuurlijk vanillearoma. 


Cantucci classici, authentieke Toscaanse koekjes

Op zoek naar de echte smaak van Italie? Met de cantucci classici haal je een stukje Toscane in huis. Deze traditionele knapperige amandelkoekjes zijn een tijdloze Italiaanse lekkernij. Perfect voor bij de koffie, cappuccino, thee of zoals ze in Toscane doen; een glas zoete dessertwijn om het koekje in te dippen..


Wat zijn Cantucci koekjes en hoe worden ze gemaakt?

Cantucci is ook wel bekend als Cantuccini. Het zijn ambachtelijk handbereik koekjes die volgens authentieke Toscaanse recepten worden gemaakt. Het unieke aan deze koekjes is hun extra stevige en knapperige bite met rijke amandelsmaak. Omdat elk koekje dubbelgebakken wordt is het een echte biscotti zoals de Italianen het noemen, wat zorgt voor de kenmerkende krokantheid. Door de stevige structuur is het een geliefd koekje in Toscane om als traditie bij een zoete dessertwijn te nuttigen als nagerecht of aperitief en het amandelkoekje te dopen in het glas.


Kenmerken van Cantucci classici

  • Authentieke (basis) ingrediënten zoals amandelen, bloem, suiker en verse eieren. 
  • Traditionele bereiding: de cantucci koekjes worden eerst bereid waarbij het deed wordt gebakken als een brood en daarna in plakjes wordt gesneden om vervolgens opnieuw gebakken te worden. Dit proces geeft de extra knapperigheid.
  • De amandelsmaak is goed terug te vinden in dit klassieke koekje. De combinatie van zoetheid en nootachtige toon maakt het koekje zo lekker.
  • Luchtig en super crunchy voor een extra stevige bite!



Allergie informatie

Bevat NOTEN, GLUTEN, MELK, EI.

Kan sporen bevatten van SOJA, (andere) NOTEN.




Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1842 kj / 438 kcal
  • Eiwitten 10,8 gram
  • Koolhydraten 62 gram
  • Vezels 3,6 gram
  • waarvan suikers 31 gram
  • Vetten 16 gram
  • verzadigde vetten 5,1 gram
Mineralen
  • Zout 0,42 gram
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.