Cacaopoeder puur & bio

Puur & biologisch

Bio
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Cacaopoeder puur & biologisch

  • 100% biologische magere cacaopoeder gealkaliseerd 
  • 0% toevoegingen
  • 11 gram vet per 100 gram cacaopoeder
  • Bron van anti-oxidanten
  • Vezelrijk


Ingrediënten: biologische cacaopoeder alk 


Gezonde kenmerken van pure cacaopoeder


Gezonde anti-oxidanten boost

Biologische cacaopoeder is een van de meest rijke bronnen aan anti-oxidanten. Cacao bevat meer en krachtigere anti-oxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen of goji-bessen. De anti-oxidanten in cacaopoeder bestaan uit polyfenolen, flavonoiden en flavonen. De polyfenolen beschermen onder andere tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden in het lichaam. Alleen hierdoor al is cacaopoeder een heel gezonde toevoeging.

Cacaopoeder bevat veel verschillende soorten anti-oxidanten waaronder ook de flavonoiden catechine en quercetine. Van quercetine is bewezen dat het negatieve effecten van suikeromzetting in het lichaam vermindert.

De flavonolen zorgen voor ontspanning van de spiercellenvan de bloedvaten waardoor deze verwijden en er meer bloed kan stromen naar het belangrijkste deel van je lichaam; je hersenen! Daarnaast hebben flavonolen de werking dat het zorgt voor de juiste reacties in je lichaam, denk hierbij aan celdeling en celgroei.

Cacaopoeder en de liefde voor chocolade

Veel mensen noemen zichzelf chocolade'verslaafd'. Met betrekking tot rauwe cacaopoeder kunnen we zeggen dat dit ook wel enigzins waar is. Rauwe cacaopoeder bevat namelijk twee stofjes die ons een prettig gevoel geven: PEA (fenylethylamine) en anandamide. Als je verliefd bent maakt je lichaam dit ook aan, waardoor je je lekker gaat voelen. Ook wel bekend als de love drug. Je krijgt even een lekker gevoel van de rauwe cacaopoeder en wil hier meer van hebben! 

Cacaopoeder gezond door mineralen

Biologische cacaopoeder bevat verschillende gezonde mineralen waaronder magnesium. Daarnaast is rauwe cacaopoeder een bron van mangaan, ijzer, chromium, zink, koper en vitamine C. Rauwe cacaopoeder bevat veel magnesium. Dit is een mineraal dat onder andere de ontspanning van onze spieren en hersenfuncties ondersteunt. Ook is het goed voor ons metabolisme en enzymfuncties. 

Gebruik cacaopoeder

Cacaopoeder kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Het kan gebruikt worden als toevoeging aan kwark, een smoothie of dessert. Daarnaast kan het ook goed verwerkt worden in warme gerechten zoals taarten, cakes of bijvoorbeeld warme chocolademelk! Tip: voeg wat cacaopoeder en macapoeder toe aan amandelmelk en warm dit op in een pannetje. Bekijk de biologische cacao recepten hieronder voor meer inspiratie!  

Tip: Probeer nu ook de rauwe cacaonibs!

Recepten cacaopoeder


Oorsprong

Gewonnen uit Peruaanse cacaobonen.

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en gluten worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1449/346 kcal
  • Eiwitten 24,9 gram
  • Koolhydraten 14,1 gram
  • Vezels 46 gram
  • Vetten 11.0 gram
  • verzadigde vetten 6,5 gram
Mineralen
  • Natrium 0,3 mg
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.