Edelgistvlokken

Puur & plantaardig

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Edelgistvlokken

  • 100% pure plantaardige edelgist
  • Rijk aan plantaardige eiwitten
  • Rijk aan vitamine B-complex
  • Perfecte basis voor een vegan maaltijd
  • Ideale 'kaas-vervanger maar dan zonder melk

Inhoud: 1 pot bevat 200 gram edelgistvlokken. Merk: Matisson

Edelgist, wat is het?

Edelgist wordt gemaakt van een eencellig organisme (geen dierlijk product) wat je kan vergelijken met bijvoorbeeld paddenstoelen. Edelgistvlokken zijn de vlokken die ontstaan nadat de edelgist verhit en gedroogde wordt zodat er een inactieve gist ontstaat. 

Zijn edelgistvlokken gezond ? En waar smaakt het naar?

Ja edelgistvlokken zijn gezond! Dit komt omdat ze:

  1. Heel veel B-vitaminen bevatten, denk aan vitamine B1, B2, B3 en B12!
  2. Een plantaardige bron zijn van eiwitten, zo een 49 gram per 100 gram vlokken!
  3. Voedingsvezels, wel 27 gram per 100 gram edelgist!

Edelgistvlokken, behoorlijk gezond voedsel dus, maar smaakt het ook? 

De smaak van edelgistvlokken is wat ons betreft: echt lekker! Het smaakt een beetje naar kaas en noten door elkaar heen. Dus wij zijn fan. En om deze reden wordt het ook veel gebruikt als ingredient in vegetarische maaltijden, soep en sauzen die een extra cheesy bite mogen hebben. 

Edelgistvlokken gebruiken

Gebruik dagelijks 1-2 eetlepels per persoon en voeg toe aan bijvoorbeeld: soep, saus, salades, groenteschotels of puree.

  • Tip: Voeg de edelgistvlokken pas op het einde van je (warme) maaltijd toe zodat je vitaminen in de edelgist behouden blijven

Wil je liever ontbijtvlokken zonder lichte kaassmaak? Probeer dan eens de quinoavlokken of boekweitvlokken.




Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie kJ 1370 kJ / 327 kcal
  • Eiwitten 49 gram
  • Koolhydraten 9 gram
  • Vezels 27 gram
  • waarvan suikers 5 gram
  • Vetten 5 gram
Mineralen
  • Zout 0,5 gram
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.