Bak zadenmix
- 100% puur
- Tjokvol gezonde vetten
- Geschikt om mee te bakken
- Heerlijke mix om toe te voegen aan zelfgebakken brood, crackers of granola!
Ingrediënten: gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, sesamzaad gepeld.
Zaden voor zelfgebakken brood, crackers & meer
Onbewerkte zaden en pitten zijn lekker en voedzaam. Niet voor niks worden zaden en pitjes dan ook veel gebruikt in brood, crackers of in zelf gemaakte granola. Deze zadenmix hebben wij samengesteld uit zowel grovere pitten zoals pompoen en zonnebloempitten voor een knapperige bite als fijnere zaden die juist wat volume en structuur geven aan baksels en crackers. Deze bak zadenmix bevat lijnzaad, sinds 2024 is het advies om lijnzaad vooraf altijd te verhitten. Mede om deze reden adviseren wij dan ook om deze bak zadenmix te gebruiken als basis voor zelfgebakken brood en meerzadencrackers.
Recept voor gezonde zadencrackers
Ingredienten:
- 150 gram bak zadenmix
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl zout
- 1 tl gedroogde kruiden (optioneel zoals rozemarijn, tijm of oregano)
- 3 el olijfolie
- 100 ml water
Bereiding:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
- Meng de zadenmix, amandelmeel, zout en kruiden in een kom.
- Voeg de natte ingredienten(water en olijfolie) toe en meng goed totdat je een samenhangend mengsel hebt. Laat 5-10 minuten rusten zodat de chipzaadjes het vocht opnemen.
- Leg het mengsel tussen twee vellen bakpapier en rol het dun uit met een deegroller tot het 2-3 mm dik is.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg in rechthoeken of vierkanten met een mes of pizzaroller.
- Bak de crackers 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: voeg een snufje parmezaanse kaas of paprikapoeder toe voor een extra hartige smaak.
Allergie informatie
Bevat SESAM.
Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S.