Pecannoten stukjes

Puur & ongebrand

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Pecannoten stukjes 

  • Ongebrande ongezouten stukjes pecannoten
  • Ideaal om te verwerken in taart, cake, brownies, granola en meer!
  • Medium stukjes pecannoten
  • 100% natuurlijk!


Ingrediënten: PECANNOTEN stukjes

Houdbaarheid: Na gebruik afsluiten en donker en koel bewaren.


Soorten pecannoten stukjes

Stukjes pecannoten zijn er in veel verschillende soorten maten en gradaties. Zo heb je kleine pecannoten stukjes, medium pecan pieces en large pecannoten stukjes. Omdat de pecannoten een luchtige structuur hebben en gemakkelijk breken kiezen wij standaard voor de large pecan pieces. Dit zijn de grootste maat pecannoten stukjes die er verkrijgbaar zijn. Het voordeel van de large pecan stukjes is dat je deze nog goed kunt verwerken in een recept zonder dat het teveel gruis of kruimel wordt en de smaak verloren gaat. 

Pecannoten stukjes gebruiken

Pecannoten stukjes worden voornamelijk in recepten gebruikt zoals in pecannoten koekjes, taartjes maar ook in zelfgemaakte muesli en granola. Doordat de pecannoten stukjes ongebrand zijn kun je ze gemakkelijk nog roosteren in de oven of mee bakken. Wanneer je de pecannoten stukjes roostert of gaat branden zal de verfijnde pecannoten smaak nog meer naar voren komen en worden de pecan stukjes extra knapperig. Dit zorgt voor een extra lekkere bite in je zelfgemaakte recept!

Pecannoten stukjes bewaren

Omdat pecannoten stukjes ongebrand zijn kun je ze net als alle andere rauwe noten doorgaans lang bewaren. Belangrijk is wel dat je zorgt dat de verpakking na gebruik luchtdicht wordt afgesloten en de temperatuur niet boven de 18 graden uitkomt. Doordat stukjes noten al gebroken zijn komen er namelijk sneller meer vetten naar buiten die bij licht, vocht of warmte sneller kunnen gaan oxideren. Twijfel je? Je kunt de pecannoten stukjes dan ook in de koelkast bewaren!


Allergenen:
Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.



Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2893 kJ / 691 kcal
  • Eiwitten 9.2 gram
  • Koolhydraten 13.9 gram
  • Vezels 9.6 gram
  • waarvan suikers 4.0 gram
  • Vetten 72.0 gram
  • verzadigde vetten 6.2 gram
Mineralen
  • Zout 0.0 gram
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.