Hazelnoten bruin

Ongebrand & ongezouten

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Hazelnoten bruin

  • 100% rauwe bruine hazelnoten
  • Ongebrand & ongezouten hazelnoten
  • Extra gezond door het bruine vliesje wat nog om de noot heen zit!


Gezonde kenmerken van hazelnoten

   1. Hazelnoten en aminozuren

Hazelnoten bevatten net als amandelen het aminozuur arginine. Alhoewel ons lichaam zelf voldoende arginine kan aanmaken onder de juiste omstandigheden blijft het verkrijgen van arganine uit voeding belangrijk. Arginine wordt gevormd uit de drie aminozuren: glutamine, glutaminezuur en proline. Arginine is bijvoorbeeld bekend bij krachtsporters als voorloper van stikstofoxide dat ervoor zou zorgen dat de bloedvaten zich verwijden. Als er meer zuurstof door de aderen vervoert wordt zorgt dit voor meer aanvoer naar spierweefsel, wat tot betere sportprestaties of fysieke inspanning zou kunnen leiden.

   2. Hazelnoten vol met vitamine-B

Hazelnoten bevatten vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11. B vitamine heeft een grote invloed op de energiestofwisseling. Door middel van vitamine B complex wordt energie uit andere voedingsstoffen beter vrijgemaakt. Voor sporters is het heel belangrijk om zoveel mogelijk energie vrij te maken voor sportprestaties en voor herstel. 

Bovendien helpt vitamine B bij het celdelingsproces, wat de groei van (spier)cellen ten goede komt. 

   3. Hazelnoten bevat veel mangaan, ijzer en koper

De mineralen mangaan, ijzer en koper die de hazelnoten bevatten zijn ook erg belangrijk voor het ondersteunen van de energiestofwisseling en het metabolisme. Het beschermt onze cellen en zorgt ervoor dat onze spieren zich sneller kunnen herstellen. Ijzer vermindert vermoeidheid en is een goede aanvulling bij de ondersteuning van het energieleverend metabolismeBestel dus online uw hazelnoten bij Bas Boer noten. 

Gebruik van hazelnoten

Hazelnoten kun je overal voor gebruiken. Los eten, door kwark, yoghurt, dessert of salades en gerechten.
Tip: rooster de hazelnoten droog in de oven of in de koekenpan voor een extra krokante bite.

Tip: probeer nu ook de witte hazelnoten en de hazelnoten in dop!

Oorsprong hazelnoten

Turkije of Sicilië.


Ingrediënten: 

bruine HAZELNOTEN

Allergie informatie hazelnoten
Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.

 

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2701 kJ/645 kcal
  • Eiwitten 15.0 gram
  • Koolhydraten 7.0 gram
  • Vezels 9.7 gram
  • waarvan suikers 4.3 gram
  • Vetten 60.8 gram
  • verzadigde vetten 4.5 gram
Mineralen
  • Choline 45,6 mg
  • Luteïne & Zeaxanthine 92 mcg
  • Mangaan 6,17 mg
  • Selenium 2,4 mcg
  • Zout 0,00 gram
  • Calcium 114 mg
  • Magnesium 163 mg
  • Fosfor 290 mg
  • Ijzer 4,7 mg
  • Zink 2,45 mg
Vitaminen
  • Bèta-caroteen 11 mcg
  • Foliumzuur 113 mcg
  • Vitamine A 20 IU
  • Vitamine B1 0,6 mg
  • Vitamine B2 0,1 mg
  • Vitamine B3 1,8 mg
  • Vitamine K 14,2 mg
  • Vitamine B6 0,5 mg
  • Vitamine C 6,3 mg
  • Vitamine E 15,03 mg
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.