Vers gebrand & ongezouten
Ingrediënten: CASHEWNOTEN, PINDA-olie.
Onże cashewnoten komen rechtstreeks uit Afrika. Door samenwerking met een Nederlandse stichting voorzien van notenexperts en cashewboeren uit Burkina Faso, Benin en andere Afrikaanse landen, wordt er focus gelegd op het zelf verbouwen en oogsten van cashewnoten. Na de oogst worden de cashews in lokale fabrieken gepeld,de schil verwijderd, en gesorteerd. Dit proces wordt anders in fabrieken gedaan in Vietnam. Doordat de Afrikaanse cashewnoten in Afrika zelf worden geteeld, geoogst, gesorteerd en gepeld, hoeven de cashewnoten alleen nog naar Nederland vervoerd te worden. Twee grote voordelen hiervan zijn dat de cashewnoten niet van Afrika eerst naar Vietnam vervoerd hoeven worden, wat Co2 besparend is! Het andere voordeel is dat de werkgelegenheid in Afrika blijft. Door te blijven investeren in kennis van de boeren en fabrieken met hun medewerkers lukt het om uit steeds meer verschillende landen en regio's binnen Afrika kwaliteitsvolle cashewnoten te krijgen.
Doordat wij de cashewnoten selecteren in samenwerking uit verschillende gebieden in Afrika hebben we een cashewnoot in het assortiment die van nature erg zoet is. Dit komt omdat Afrikaanse cashewnoten doorgaans minder vochtig zijn en wat droger. Hierdoor komt de natuurlijke cashewsmaak meer naar voren. Dit zorgt tevens al voor een extra crunch.
Door de cashewnoten vers te branden in onze branderij en op een natuurlijke manier af te laten koelen ontstaan er een zeer smaakvolle cashewnoot die niet alleen lekker is tijdens het eten maar ook een unieke nasmaak behoudt. Dit onderscheid de duurzamere cashewnoten die op authentieke wijze gebrand zijn van de reguliere cashewnoten die vooral uit Vietnam komen en op een andere manier worden geroosterd.
Wil je liever ongebrande cashewnoten of juist liever cashewnoten met zout voor de lekkere trek? Hier vind je onze andere soorten cashewnoten:
Bestel vandaag nog onze topkwaliteit vers gebrande ongezouten cashewnoten!
Bevat PINDA en NOTEN.
Kan sporen bevatten van GLUTEN en SESAM.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.