Scherp & pittig
Ingrediënten: heel mosterdzaad geel.
Mosterdzaad is een kleine maar pittige specerij afkomstig van de zaden van de mosterdplant die voornamelijk in India, Canada en de V.S worden verbouwd. Mosterdzaadjes komen in verschillende kleuren waaronder geel, bruin en zwart, elk met hun unieke smaakprofiel. De gele mosterd die wij kennen als saus wordt gemaakt van gele mosterdzaadjes en heeft een scherpe, nootachtige smaak met een unieke pittige bite.
Mosterdzaadjes geven hun unieke smaak af zodra de zaadjes gekneusd worden. Je kunt mosterdzaad op veel verschillende manieren gebruiken. De meest voorkomende manieren zijn zijn:
Bas Boer tip: wil je de mosterdzaadjes in je marinade, dressing of chutney extra tot smaak laten komen? Rooster de mosterdzaadjes dan kort in een droge koekenpan voor maximaal 1 minuut. Hierdoor komen de smaken na het mee koken of malen nog beter naar voren!
Sluit de strooibus na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek.
THT 31-12-2025
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.