Mosterdzaad geel

Scherp & pittig

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Mosterdzaad geel

  • 100% hele mosterdzaadjes
  • Scherpe en pittige smaak
  • Lekkere smaakmaker in sauzen, marinades en chutney!
  • Voor warme en hartige gerechten
  • Verpakt in hersluitbare strooibus van 320 gram


Ingrediënten: heel mosterdzaad geel.


De krachtige smaak en pit van mosterdzaad in gerechten

Mosterdzaad is een kleine maar pittige specerij afkomstig van de zaden van de mosterdplant die voornamelijk in India, Canada en de V.S worden verbouwd. Mosterdzaadjes komen in verschillende kleuren waaronder geel, bruin en zwart, elk met hun unieke smaakprofiel. De gele mosterd die wij kennen als saus wordt gemaakt van gele mosterdzaadjes en heeft een scherpe, nootachtige smaak met een unieke pittige bite. 


Toepassingen van mosterdzaad 

Mosterdzaadjes geven hun unieke smaak af zodra de zaadjes gekneusd worden. Je kunt mosterdzaad op veel verschillende manieren gebruiken. De meest voorkomende manieren zijn zijn:

  • Kruidenmengsels. Mosterdzaad wordt graag gebruikt in kruidenmelanges zoals in currypoeder, en mengsels en kruiden voor ingelegde groenten.
  • Auguren en chutney's. Het toevoegen van mosterdzaad aan augurken en chutneys zorgt voor een knapperige bite en een pittige smaak.
  • Marinades. Mosterdzaad is een lekker ingrediënt in marinades voor vlees, vis en gevogelte. Meng dit op smaak met andere kruiden en specerijen die de smaak verzachten of versterken.
  • Aardappel en koolsoorten. Mosterdzaad voegt een extra smaakbeleving toe aan aardappelgerechten zowel warme aardappelschotels uit de oven als koude aardappelsalade's. Ook smaakt het erg lekker in een beetje jus wat je over groenten schenkt die je naast gekookte aardappelen serveert.
  • Sausen en dressings. Je kunt de mosterdzaadjes zelf platwalsen of malen tot mosterdpoeder. Hierdoor komt de typische mosterdsmaak vrij en kun je het op smaak brengen met een scheutje azijn en andere kruiden voor een heerlijke zelfgemaakte mosterdsaus of dressing. Lekker over salades en als dressing op sandwiches. 


Bas Boer tip: wil je de mosterdzaadjes in je marinade, dressing of chutney extra tot smaak laten komen? Rooster de mosterdzaadjes dan kort in een droge koekenpan voor maximaal 1 minuut. Hierdoor komen de smaken na het mee koken of malen nog beter naar voren!


Houdbaarheid

Sluit de strooibus na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek.

THT 31-12-2025


Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2151 kJ / 518 kcal
  • Eiwitten 26 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vezels 12 g
  • waarvan suikers 6,8 g
  • Vetten 36 g
  • verzadigde vetten 2 g
Mineralen
  • Zout 0,03 g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.