OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Kardemom gemalen

  • 100% puur
  • Heerlijke specerij voor warme en koude bereidingen
  • Fris, automatisch en fruitachtig
  • Lekker als smaakmaker in repen, baksels en gerechten!


* Tip: de ten minste houdbaarheid tot datum van de 1 kilo verpakking van de kardemom is 25-03-2025. Mits na gebruik luchtdicht en donker bewaard < 18 graden is de houdbaarheid hiervan nog + 4 maanden.

Ingrediënten: kardemom (ook wel bekend als cardamom)


Kardemom de smaakmaker in recepten

Kardemom is een groene peulvrucht en gemalen tot kardemom poeder een populaire specerij in hartige en zoete gerechten. Het wordt al jarenlang veel gebruikt in de Arabische en Aziatische keuken. Kardemom is een heerlijke toevoeging aan rijst, vlees- en groente gerechten. Wist je dat kardemom bij uitstek ook geschikt is om tussendoortjes als muesli repen, granola of baksels mee op smaak te brengen?

  • Wist je dat kardemom familie is van gember? Het smaakt niet zo pittig als gember maar heeft wel de frisse fruitige sinaasappelachtige ondertoon!


Cardemoms aromatische kenmerken

Kardemom poeder of gemalen kardemom poeder wordt gewonnen uit de peulen van de kardemom. Hierin zitten zware zaadjes. Door deze peulen te vermalen tot poeder komen de smaken vrij waardoor kardemom een populair ingrediënt in de keuken is geworden. De smaak van kardemom is lekker fris, zoetig en fruitig tegelijk. 

  • Wist je dat gemalen kardemom al veel gebruikt wordt als ingrediënt in kant-en-klare koekkruiden


Kardemom gebruiken in recepten

Voeg naar smaak de gemalen kardemom toe of gebruik het als vervanger van andere zoetstoffen. Kardemom kan zowel koud als warm bereid worden.








Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.