Cajun kruiden

Heerlijke kruidenmix

Actie
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Cajun kruiden

  • Heerlijke mix van kruiden
  • Lekker over Mexicaanse-en grill gerechten
  • Geeft je gerecht extra smaak en pit
  • Ook lekker in sauzen en soepen
  • Verpakt in handige strooipot van 55 gram


Ingrediënten: zout, peper, tijm, oregano, paprika, chili, basilicum, curcuma, koriander, nootmuskaat, piment, suiker, gist-extract, ui, knoflook, tarwezetmeel, dextrose, aroma: SOJA, SELDERIJ, voedingszuur E330.

De kruidenmix uit Lousiana voor vis, vlees, groenten en meer

Ontdek de authentieke smaak van het zuiden met deze premium cajunkruiden. Onze heerlijke mix van kruiden en specerijen brengt de smaken van Lousiana, waar deze mix variaties ontstaan zijn, direct naar jouw keuken. Perfect voor het kruiden van kip, vis, vlees en groenten, onze cajun kruiden zorgen voor een heerlijke smaakexplosie!

Deze cajunkruiden zijn samengesteld door ingrediënten als paprika poeder, knoflook, ui en een vleugje cayennepeper te combineren voor die kenmerkende pit. Je kunt deze cajunkruiden direct gebruiken in je gerechten of nog aanvullen met andere kruiden om de mix pittiger, sterker of een juist nog meer aromatische smaak te geven.

  • Wist je dat cajunkruiden ook lekker smaken over naturel nacho's met geraspte kaas in de oven?


4 manieren hoe cajun kruiden heerlijk smaken

De meeste toepassingen waarop gemalen chilipeper wordt toegepast in gerechten zijn:

  1. Cajun gegrilde kip.  Marineer kipfilet stukjes of drumsticks in een mengsel van cajun kruiden, olijfolie en een vleugje citroensap. Gril ze vervolgens tot ze mooi goudbruin en gaar zijn in de oven of op de bbq. Serveer met geroosterde groenten en rijst voor een smaakvolle complete maaltijd.
  2. Cajun garnalenpasta. Sauteer grote garnalen in een pan met boter, knoflook en uien. Voeg een flinke snuf cajun kruiden toe voor een pittige twist. Meng hierna de garnalen door gekookte pasta en voeg naar smaak eventueel wat room toe voor een romige pittige cajun saus. Garneer met verse peterselie en geniet! 
  3. Geroosterde cajun groenten: Snijd groenten zoals paprika, ui, courgette en champignons in stukjes en bespreken ze met olijfolie en cajunkruiden. Rooster ze in de oven of op de bbq tot ze zacht en licht krokant zijn. Lekker als bijgerecht maar ook als toevoeging in een groente wrap of door salades.  
  4. Aardappel wedges: Voeg de cajun kruiden toe over nog te bakken aardappeltjes, wedges of zoete aardappelfriet. In de oven, of pan en hierna smuller maar!


Houdbaarheid

Sluit de kruiden na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek om verlies van smaak en geur te voorkomen.

THT 05-2025


Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1561 kj / 376 kcal
  • Eiwitten 12 g
  • Koolhydraten 29,4 g
  • Vezels 27,2 g
  • waarvan suikers 10,3 g
  • Vetten 17,3 g
  • verzadigde vetten 3,3 g
Mineralen
  • Zout 0,1 g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.