Kerrie Madras kruiden
- Heerlijke Indiase kruidenmix
- Maak zelf heerlijke Indiase kip curry
- Ook lekker als basis voor groenten & vis
- Geeft je curry en roerbakgerechten lekkere pit!
- Verpakt in handige strooibus van 210 gram.
Ingrediënten: komijn, venkel, fenegriek, MOSTERD, koriander, chillies, kurkuma, kerrieblad, knoflook, steranijs, zetmeel, zout.
Indiase authentieke curry
De curry madras is een gerecht uit Zuid-India. Het curry mengsel wat gebruikt wordt is een mix van kruiden en specerijen en komt van origine uit de stad Madras. De smaakvolle kerrie poeder bevat onder andere kurkuma, komijn, koriander, chili en meer kruiden. Zo ontstaat er een aromatische smaakmaker die heerlijk smaakt als curry, in een pittige soep maar ook bij groente en roerbakgerechten.
- De curry madras kruiden zijn zeer geschikt als je zelf een lekkere Indiase curry op tafel wilt zetten.
5x smaakvolle manieren om kerrie Madras te gebruiken
Behalve de populaire madras curry's kan je deze kruiden mix ook gebruiken op andere manieren. Hier onze favoriete tips:
- Geroosterde bloemkool en groenten. Meng de kerrie madras met olijfolie in een kommetje en marineer bloemkool, zoete aardappel, pastinaak of wortels door de marinade heen. Rooster de groenten naar smaak en voilà!
- Kip en tofu kan je heerlijk marineren in een marinade van kerrie madras, yoghurt en citroensap. Meng alles door elkaar marineer de kip of tofs stukjes in de marinade voordat je ze in de oven doet of op de grill legt.
- Gezonde salade kerrie dressing maak je zelf door kerrie madras kruiden te mengen met olijfolie, een beetje azijn en eventueel wat honing en mosterd. Roer dit door elkaar en sprenkel de dressing over je salade. Bas Boer tip: top de salade af met wat ongezouten cashewnoten.
- Rijstgerechten. Eet je graag rijst? Bak in de gekookte rijst wat kerrie madras poeder mee voor extra pit. Voeg eventueel voor extra smaak nog een zoetje toe zoals zachte kleine rozijnen en wat blaadjes koriander.
- Garnalen kan je heerlijk marineren in een marinade van kerrie madras, knoflook en wat citroensap voordat je ze grilt. Voeg eventueel wat gember toe voor extra scherpte.