Kardemom gemalen

100% puur

Kardemom gemalen

  • 100% puur
  • Heerlijke specerij voor warme en koude bereidingen
  • Fris, automatisch en fruitachtig
  • Lekker als smaakmaker in repen, baksels en gerechten!

Ingrediënten: kardemom (ook wel bekend als cardamom)


Kardemom de smaakmaker in recepten

Kardemom is een groene peulvrucht en gemalen tot kardemom poeder een populaire specerij in hartige en zoete gerechten. Het wordt al jarenlang veel gebruikt in de Arabische en Aziatische keuken. Kardemom is een heerlijke toevoeging aan rijst, vlees- en groente gerechten. Wist je dat kardemom bij uitstek ook geschikt is om tussendoortjes als muesli repen, granola of baksels mee op smaak te brengen?

  • Wist je dat kardemom familie is van gember? Het smaakt niet zo pittig als gember maar heeft wel de frisse fruitige sinaasappelachtige ondertoon!


Cardemoms aromatische kenmerken

Kardemom poeder of gemalen kardemom poeder wordt gewonnen uit de peulen van de kardemom. Hierin zitten zware zaadjes. Door deze peulen te vermalen tot poeder komen de smaken vrij waardoor kardemom een populair ingrediënt in de keuken is geworden. De smaak van kardemom is lekker fris, zoetig en fruitig tegelijk. 

  • Wist je dat gemalen kardemom al veel gebruikt wordt als ingrediënt in kant-en-klare koekkruiden


Kardemom gebruiken in recepten

Voeg naar smaak de gemalen kardemom toe of gebruik het als vervanger van andere zoetstoffen. Kardemom kan zowel koud als warm bereid worden.








Beoordelingen