100% puur
Ingrediënten: kardemom (ook wel bekend als cardamom)
Kardemom is een groene peulvrucht en gemalen tot kardemom poeder een populaire specerij in hartige en zoete gerechten. Het wordt al jarenlang veel gebruikt in de Arabische en Aziatische keuken. Kardemom is een heerlijke toevoeging aan rijst, vlees- en groente gerechten. Wist je dat kardemom bij uitstek ook geschikt is om tussendoortjes als muesli repen, granola of baksels mee op smaak te brengen?
Kardemom poeder of gemalen kardemom poeder wordt gewonnen uit de peulen van de kardemom. Hierin zitten zware zaadjes. Door deze peulen te vermalen tot poeder komen de smaken vrij waardoor kardemom een populair ingrediënt in de keuken is geworden. De smaak van kardemom is lekker fris, zoetig en fruitig tegelijk.
Voeg naar smaak de gemalen kardemom toe of gebruik het als vervanger van andere zoetstoffen. Kardemom kan zowel koud als warm bereid worden.