Italiaanse smaakmaker voor pasta, pizza, brood en meer
Met behulp van deze Italiaanse kruiden breng je de authentieke smaak van Italie naar je keuken. De combinatie van kruiden zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn geven een heerlijke toevoeging aan je favoriete gerechten. Breng snel en gemakkelijk je pasta op smaak door wat Italiaanse kruiden mee te laten sudderen in de pasta saus.
Je kunt de Italiaanse kruiden natuurlijk ook goed gebruiken als smaakmaker voor sauzen, marinades of als topping voor versgebakken pizza en focaccia brood.
Italiaanse marinade maken
Wil je voor vis, kip of groenten een gezonde marinade maken van natuurlijk ingrediënten? Dan is dit een makkelijk recept!
De benodigde ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 theelepels Italiaanse kruidenmix
2 eetlepels citroensap
Snufje zout en peper naar smaak
Kom
Bereiding marinade:
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, Italiaanse kruidenmix en citroensap goed door elkaar heen.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe en meng alles nog een keer goed door.
Proef de marinade en breng naar smaak nog wat meer kruiden of specerijen toe.
Leg de ingredienten die je wilt marineren in een bak of kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de marinade alles volledig bedekt. Dek de schaal of kom af. Je kunt eventueel ook een plastic zak gebruiken die je afsluit waarin de producten kunnen marineren.
Laat minimaal 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Haal de ingrediënten uit de marinade wanneer je deze wilt gaan grillen of bakken, indien nodig dep je ze wat af. In de oven of op de barbecue en smullen maar!
Voedingswaarde
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Beoordelingen
Geef beoordeling over Italiaanse kruiden
Over Bas Boer Noten
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Italiaanse kruiden
100% puur
2 beoordeling(en)
Italiaanse kruiden
Ingrediënten: marjoraan, tijm, oregano, rozemarijn, basilicum, bonenkruid, uien, paprika.
Italiaanse smaakmaker voor pasta, pizza, brood en meer
Met behulp van deze Italiaanse kruiden breng je de authentieke smaak van Italie naar je keuken. De combinatie van kruiden zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn geven een heerlijke toevoeging aan je favoriete gerechten. Breng snel en gemakkelijk je pasta op smaak door wat Italiaanse kruiden mee te laten sudderen in de pasta saus.
Je kunt de Italiaanse kruiden natuurlijk ook goed gebruiken als smaakmaker voor sauzen, marinades of als topping voor versgebakken pizza en focaccia brood.
Italiaanse marinade maken
Wil je voor vis, kip of groenten een gezonde marinade maken van natuurlijk ingrediënten? Dan is dit een makkelijk recept!
De benodigde ingrediënten:
Bereiding marinade:
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Italiaanse kruiden
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.