OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
€ 4,95
Excl. BTW: € 4,54
Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
Altijd lekker vers zoals op de markt
Al 50 jaar dé notenspecialist
De beste kwaliteit voor marktprijzen
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten
Inca bessen
De gouden gele bes oftewel inca bessen zijn al 100 jaren bekend in Zuid-Amerika. De incabessen werden veel gebruikt door de Indianen die erachter kwamen dat de bessen hielpen bij 'kleine' ziektes en infecties. De geneeswerkende en preventieve werking komt doordat deze bessen bepaalde voedingsstoffen bevatten die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam.
Gezonde voedingsstoffen inca bessen
Inca bessen en vitamine C
Inca bessen bevatten een zeer hoog gehalte aan vitamine C, ook als de bessen gedroogd zijn. Vitamine C is essentieel om ook op natuurlijke wijze binnen te krijgen. Het is belangrijk voor je imuunsysteem en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zoals vrije radicalen geen schade aan onze cellen kunnen brengen. Vitamine C helpt ook het herstel na en tijdens een intensieve training.
Inca bessen en de stofwisseling
Incan berries bevatten veel van het mineraal fosfor dat belangrijk is bij de regulering van onze stofwisseling. Daarnaast draagt fosfor ook bij aan een normale werking van onze celmembranen. De vitamine A en B in de incabessen versterken het effect van deze processen. Voor sporters is het juist belangrijk de energiestofwisseling en onze cellen in een zo goed mogelijke staat te houden. Hoe beter de energie naar onze cellen wordt vervoerd en verbruikt, hoe meer wij uit lichamelijke prestaties kunnen halen.
Inca bessen en bioflavonoïden
De krachtige eigenschap van de incabessen zijn de bioflavonoïden. Dit zijn voedingsstoffen die de werking van vitamine C bevorderen. Bio flavonoïden werken als sterke anti-oxidant. Volgens deskundigen hebben de stofjes een antibacteriële, antivirale en anti-inflammatoire werking en blijken zij ook over anti-allergische eigenschappen te beschikken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bioflavonoïden zorgen dat onze bloedvaten zich verwijden, waardoor er meer zuurstof naar de weefsels en organen gaat.
Inca bessen en pectine
Een ander krachige voedingsstof is pectine. Dit is een oplosbare vezel en zorgt ervoor dat de werking van de darmen versterkt. De grote kracht van pectine is dat het in staat is het LDL-cholesterol te verlagen. Hierdoor zijn incabessen dus perfect voor diabetici en iedereen die op zijn suikerspiegel wil letten. Pectine in natuurlijke variant is dan ook beter dan pectine in poeder of pil variant omdat het lichaam dit vezel sneller kan afbreken en opnemen in het menselijk lichaam.
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.
Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie1279 kJ / 303 kcal
Eiwitten7,1g
Koolhydraten60,7g
Vezels10,7g
waarvan suikers32,1g
Vetten1,1g
Mineralen
Zout0,19g
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Inca bessen
11 beoordeling(en)
Inca bessen
De gouden gele bes oftewel inca bessen zijn al 100 jaren bekend in Zuid-Amerika. De incabessen werden veel gebruikt door de Indianen die erachter kwamen dat de bessen hielpen bij 'kleine' ziektes en infecties. De geneeswerkende en preventieve werking komt doordat deze bessen bepaalde voedingsstoffen bevatten die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam.
Gezonde voedingsstoffen inca bessen
Inca bessen en vitamine C
Inca bessen bevatten een zeer hoog gehalte aan vitamine C, ook als de bessen gedroogd zijn. Vitamine C is essentieel om ook op natuurlijke wijze binnen te krijgen. Het is belangrijk voor je imuunsysteem en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zoals vrije radicalen geen schade aan onze cellen kunnen brengen. Vitamine C helpt ook het herstel na en tijdens een intensieve training.
Inca bessen en de stofwisseling
Incan berries bevatten veel van het mineraal fosfor dat belangrijk is bij de regulering van onze stofwisseling. Daarnaast draagt fosfor ook bij aan een normale werking van onze celmembranen. De vitamine A en B in de incabessen versterken het effect van deze processen. Voor sporters is het juist belangrijk de energiestofwisseling en onze cellen in een zo goed mogelijke staat te houden. Hoe beter de energie naar onze cellen wordt vervoerd en verbruikt, hoe meer wij uit lichamelijke prestaties kunnen halen.
Inca bessen en bioflavonoïden
De krachtige eigenschap van de incabessen zijn de bioflavonoïden. Dit zijn voedingsstoffen die de werking van vitamine C bevorderen. Bio flavonoïden werken als sterke anti-oxidant. Volgens deskundigen hebben de stofjes een antibacteriële, antivirale en anti-inflammatoire werking en blijken zij ook over anti-allergische eigenschappen te beschikken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bioflavonoïden zorgen dat onze bloedvaten zich verwijden, waardoor er meer zuurstof naar de weefsels en organen gaat.
Inca bessen en pectine
Een ander krachige voedingsstof is pectine. Dit is een oplosbare vezel en zorgt ervoor dat de werking van de darmen versterkt. De grote kracht van pectine is dat het in staat is het LDL-cholesterol te verlagen. Hierdoor zijn incabessen dus perfect voor diabetici en iedereen die op zijn suikerspiegel wil letten. Pectine in natuurlijke variant is dan ook beter dan pectine in poeder of pil variant omdat het lichaam dit vezel sneller kan afbreken en opnemen in het menselijk lichaam.
Tip: probeer nu ook de goji bessen en de cranberries!
Allergie informatie incabessen
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Inca bessen
Gezond & natuurlijk
Puur & bio
Gedroogde bessen
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.