Fris & groot
Rozijnen bevatten veel vezels die gunstig zijn voor je spijsvertering, B-vitaminen en mineralen als magnesium, calcium, kalium en boron. Gele rozijnen worden voor het drogen minimaal gezwaveld, zodat zij hun mooie gele kleur en lekkere structuur behouden. Gele rozijnen bevatten meer vitamine B6 dan blauwe rozijnen.
Ingrediënten:
Gele rozijnen bevatten polyfenolen. Dit zijn chemische stofjes die als krachtige anti-oxidant werken. De hele dag door vinden er celprocessen in ons lichaam plaats waarbij vrije radicalen worden geproduceerd. Deze stoffen binden zich aan gezonde cellen, waardoor onze goede cellen beschadigd worden. Vooral sporters hebben hier meer last van, omdat door intensief sporten dit proces wordt versterkt. De anti-oxidanten in rozijnen helpen de schade te beperken. Het is vooral belangrijk om antioxidanten in natuurlijke voeding binnen te krijgen om de afweer hierbij te helpen. Gele rozijnen kunnen dus helpen de cellen zo optimaal mogelijk te houden, zodat je de beste resultaten uit je training kunt halen.
Rozijnen kunnen perfect gebruikt worden om snel koolhydraten binnen te krijgen. Rozijnen bevatten namelijk snelle suikers en zorgen ervoor dat het bloedsuikerniveau omhoog gaat. Als je gedurende dag, tijdens sport of inspanning snel of meer energie nodig hebt zijn rozijnen een natuurlijke en gezonde voedingsbron.
Gele rozijnen zijn lekker om zo te eten als tussendoortje, maar kunnen ook in combinatie met noten gegeten worden. Zo blijft de suikerspiegel meer constant door de eiwitten en vetten in de noten. Rozijnen zijn ook lekker om in gerechten te verwerken.
Tip: probeer nu ook de blauwe rozijnen en de reform rozijnen!
Bestel uw rozijnen online of kom langs bij onze notenkraam op de markt en kies uit ons ruime rozijnen assortiment .
Allergie- informatie
Verpakt in een bedrijf waar NOTEN, PINDA'S, GLUTEN worden verwerkt.
Chili
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.