Vijgen gedroogd

100% puur

Turkse gedroogde vijgen

  • Topkwaliteit vijgen
  • 100% natuurlijk gedroogde vijgen
  • 0% toevoegingen
  • Vezelrijk
  • Heerlijk als tussendoortje of in een salade of gerecht

Let op: versuikering van de huidige oogst vijgen is een natuurlijk verschijnsel en kan gerust gegeten worden. Dit is een natuurlijk proces. 


Gezonde voedingsstoffen 


Vezels in gedroogde vijgen

Turkse vijgen zijn een van de soorten zuidvruchten die bekend staan om de hoge hoeveelheid voedingsvezels die zij rijk zijn.

Deze vezels nemen vocht op in onze darmen, waardoor de darmwerking wordt gestimuleerd. Ook zorgen deze vezels ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen in het bloed. Hierdoor stijgt en daalt de bloedsuikerspiegel minder snel. Voldoende vezels haal je uit volkoren producten maar ook uit vers fruit en gedroogd fruit waaronder dadels en vijgen. Wanneer je niet genoeg vezels binnenkrijgt kan het namelijk voorkomen dat je darmen lui worden en er uiteindelijk minder voedingsstoffen opgenomen worden. Vijgen kunnen dus een gezonde natuurlijke toevoeging zijn aan je dieet om zowel lekker als voldoende vezels binnen te krijgen.

Gedroogde vijgen geven langdurig energie

Turkse vijgen bevatten veel koolhydraten. Door de vezels worden de koolhydraten van vijgen gelijkmatig in het bloed opgenomen. Dit maakt de vijg dus perfect om voor een training in te nemen. Zo wordt de suikerspiegel gelijkmatig aangevuld en kan je hier langdurig van profiteren tijdens de trainingen.

Gedroogde vijgen zorgen voor ons vochtgehalte

Vijgen bevatten een aantal interessante mineralen zoals kalium, natrium en mangaan. Natrium en kalium werken samen en zorgen dat het vocht binnen en buiten de cellen goed in balans wordt gehouden. Bovendien ondersteunen kalium en natrium het zenuwstelsel en de spieren. Als sporter is het verstandig genoeg van deze mineralen binnen te krijgen omdat dit onder andere verantwoordelijk is voor het maken van bewegingen. Bovendien zitten de vijgen ook vol met kalium, wat ons metabolisme ondersteunt en onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Tips 

Gebruik de vijgen om je glycogeen te helpen op peil te komen na een zware training of wanneer je spieren flinke inspanning hebben moeten leveren. Het ideale is dat je niet hoeft te pellen, schillen of snijden. Neem 2 a 3 vijgen mee en zodra je klaar bent met je work-out eet je de vijgen op. Niet als je thuiskomst want dan is je lichaam zelf al op zoek gegaan in je spieren om energie te krijgen!

Je kan er ook voor kiezen om de vijgen te weken in een glas water of te stomen, zo worden ze lekker zacht en sappig. 

Bestel daarom uw turkse vijgen online op Bas Boer Noten! Kies voor topkwaliteit gedroogd fruit.

Tip: probeer nu ook de medjoul dadels en de Spaanse vijgen!

Oorsprong:

Turkije

Allergie informatie

Glutenvrij van nature*, verpakt in een bedrijf waar gluten*, pinda's en noten worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1042 kJ / 249 kcal
  • Koolhydraten 63,9g
  • Vezels 9,8g
  • waarvan suikers 47,9g
  • Vetten 0,9g
  • verzadigde vetten 0,1g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 0,2g
  • meervoudig onverzadigde vetten 0,3g
Mineralen
  • Kalium 680mg
  • Mangaan 0,5mg
  • Zout 0,02
  • Calcium 162mg
  • Magnesium 68mg
  • Fosfor 67mg
  • Ijzer 2mg
  • Zink 0,5mg
Vitaminen
  • Foliumzuur 9,0 mcg
  • Vitamine B1 0,1 mg
  • Vitamine B2 0,1 mg
  • Vitamine K 15,6 mcg
  • Vitamine B6 0,1 mg
  • Vitamine C 1,2 mg
Beoordelingen