Amandelgriesmeel

Heerlijk dessert

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Amandelgriesmeel 

  • Lekker 'ouderwetse' amandel griesmeelpudding
  • Zónder vruchtjes
  • De lekkerste griesmeelpudding maak je zelf!
  • 250 gram is de hoeveelheid voor 1 liter melk


Ingrediënten:  TARWEgriesmeel, suiker, AMANDELEN (5%),  citroen (suiker, citroen, gemodificeerd aardappelzetmeel), verdikkingsmiddel E414, aroma,  maltodextrine.

Amandelgriesmeel recept;

  1. Breng 1 liter (volle) of halfvolle melk langzaam aan de kook.
  2. Blijf roeren en voeg al roerend 250 gram amandelgriesmeel toe. Blijf roeren.
  3. Laat de griesmeel substantie 7 minuten zachtjes doorkoken en vergeet niet; blijven roeren.
  4. Wanneer de amandelgries en melk is ingedikt tot 1 stevige 'pudding' is deze klaar.
  5. Spoel nu de kom of vorm waar je de griesmeelpudding in wilt doen af met koud water en schep de griesmeel erin.
  6. Zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast om de amandelgriesmeelpudding op te laten stijven.
  7. Voila, een heerlijke zelfbereide griesmeel pudding met amandelsmaak!
  8. Top de bovenkant eventueel af met wat zoete jam en munt voor een extra feestelijke presentatie.
  9. Eetsmakelijk!


Bas Boer tip: komen er toch nadat de pudding gekookt en ingedikt is wat velletjes op de bovenkant? Top de pudding dan af met wat kristalsuiker.


  • Ook zo dol op griesmeelpudding? Probeer dan ook eens onze heerlijke vruchtengriesmeel pudding met gekonfijte zachte vruchtjes.

Allergie informatie

Bevat GLUTEN. Kan sporen bevatten van PINDA'S, NOTEN.

 

 

Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.