Citroenzuur

  • 100% citroenzuur
  • Natuurlijk conserveringsmiddel
  • Verfrissende smaak
  • Lange houdbaarheid


Ingrediënten: citroenzuur (E330)


Citroenzuur een natuurlijk conserveermiddel en veelzijdig product 

Citroenzuur is een organisch zuur een natuurlijk conserveermiddel en natuurlijk anti-oxidant.

Citroenzuur heeft talloze manieren waarop het in de keuken, thuis en industrie wordt gebruikt. Citroenzuur is een natuurlijk voorkomend zuur in citrusvruchten zoals citroenen en limoenen en heeft veel voordelen in het toepassen ervan, namelijk:

  • In de keuken wordt citroenzuur vaak gebruikt als een natuurlijk conserveermiddel om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Het toevoegen van citroenzuur aan ingemaakte groenten en fruit helpt niet alleen bij het behouden van hun frisheid, maar geeft ook een lekkere frisse smaak.
  • Schoonmaken met citroenzuur. Citroenzuur staat ook bekend om de reinigende eigenschappen. Omdat het een mild zuur is, is het ideaal voor het verwijderen van kalkaanslag en roestvlekken. Citroenzuur biedt een natuurlijk en effectieve oplossing voor reinigen en ontvetten in de keuken, badkamer of bijvoorbeeld voor de waterkokers!
  • Antibacteriële werking en anti-oxiderende eigenschappen zijn de reden waarom citroenzuur ook vaak wordt toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en cosmetica.  


Houdbaarheid 

Je kunt het citroenzuur afgesloten bewaren in een donkere lade of keukenkast.

T.H.T. 06-03-2026

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1255,20 kj/ 300 kcal
  • Eiwitten 0
  • Koolhydraten 0
  • Vezels 0
  • waarvan suikers 0
  • Vetten 0
Mineralen
  • Zout 0
Beoordelingen