100% puur
Ingredienten: cacaoboter in druppel vorm.
Cacaoboter wordt verkregen wanneer cacaobonen worden geroosterd en gemalen tot een vettige cacaomassa. Door deze cacaomassa daarna middels persing te scheiden ontstaat er cacaoboter en cacaopoeder.
Cacaoboter is de vette substantie die verkregen is uit de cacaobonen en cacaopoeder is de droge poedervorm uit de bonen na het branden.
Cacaoboter wordt doorgaans altijd deodorised aangeboden, dit betekent dat de cacaoboter ontgeurd is en dus een neutrale geur heeft. Dit maakt cacaoboter een ideaal ingrediënt voor in het maken van chocolade en andere recepten maar ook als basis voor natuurlijke zeep en beauty producten.
Cacao heeft van nature een hoog vetgehalte en is dus een bron van gezonde vetten. De vetten kunnen een gunstige invloed hebben op het slechte cholesterol en een positieve ondersteuning op hart-en bloedvaten. Je kunt de cacaoboter druppels dus uitstekend gebruiken als basis ingrediënt in combinatie met cacaopoeder en cacaomassa om zelf gezonde pure donkere chocolade te maken waardoor je profiteert van de gezonde vetten en geen overdaad aan suiker binnenkrijgt.
Daarnaast is ook cacaoboter een bron van anti-oxidanten en de van nature aanwezige cacao polyphenolen. Dit betekent dat cacaoboter zowel inwendig als uitwendig op de huid als crème een positieve en huidherstellende werking heeft. Om deze reden is cacaoboter dan ook een steeds meer gebruikt ingrediënt voor zelfgemaakte en professionele huidcremes.
Je kunt deze cacaoboter druppels verhitten en smelten zodat je het als veganistisch alternatief in koekjes, taart of andere baksels kunt gebruiken ter vervanging van gewone (room) boter of margarine.
Daarnaast kun je het gebruiken in receptjes voor zelf te maken zeep, of huidverzorgingsproducten.
Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S, GLUTEN.