Boterkoek mix

Rechtstreeks van de molen

Nieuw
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Boterkoek mix

  • Heerlijke mix voor romige boterkoek
  • Rechtstreeks van de grutterij Molen uit Rotterdam
  • Zelf nog toevoegen; 250 gram zachte boter
  • Kant-en-klare bakmix 
  • Inclusief receptje


Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, glucose, dextrose.


Boterkoek recept voor zelfgemaakte boterkoek

Zin om zelf eens een lekkere romige boterkoek te maken? Met deze bakmix van de molen uit Rotterdam en het bijhorende recept maak je in enkele stappen een heerlijke boterkoek.

  1. Verwarm de oven voor op 195 graden (hetelucht 175 graden)
  2. Kneed de mix met 250 gram zachte (room)boter en een snufje zout tot een bal. Let op de boter niet smelten van tevoren. 
  3. Druk deze uit in een boterkoekblik (doorsnee van 25 cm) Gebruik geen springvorm. 
  4. Bestrijk het boterkoekmengsel met melk en plaats in het midden van de oven. 
  5. Bak de boterkoek in ongeveer 20 min af tot deze goudbruin is. 
  6. Tip: boterkoek bakt u op 'zicht'. Kijk na 15 min alvast even. Zodra hij licht begint te bruinen, uit de oven halen (mag nog zacht zijn)
  7. Laat volledig afkoelen in blik buiten de oven voordat de boterkoek aangesneden wordt. Zo kan de boterkoek nog opstijven.


  • Tip van onze Bas Boer thuisbakker: voor een minder vette boterkoek kan er een eigeel door het deeg gekneden worden en eventueel een klein beetje citroensap.


Allergie informatie

Bevat GLUTEN.


Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.