Bio
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Psylliumvezels biologisch

  • Raw & biologische psylliumvezels 
  • Neemt wel 20 - 25 x het eigen gewicht op 
  • Glutenvrij
  • Bevordert de darmwerking
  • Kan gebruikt worden als basis bindmiddel in gerechten


Inhoud: 250 gram biologische psylliumvezels van het merk Mattisson.


Psyllium gebruiken als bindmiddel 

Psyllium is ook wel bekend als psyllium vezels of vlozaad, en is een natuurlijk bindmiddel wat veel gebruikt wordt als natuurlijk bindmiddel in de keuken bij recepten voor soepen, sauzen en shaken. Het wordt vaak gebruikt als glutenvrije en veganistische optie om een gerecht een dikkere en gelei achtige structuur te geven. 

Omdat psylliym vezels plantaardig en glutenvrij zijn is het een ideale vervanger voor traditionele bindmiddelen zoals eieren of bloem.


Hoe en wanneer psyllium vezels toepassen

  1. Wil je eieren in een recept vervangen voor een veganistisch bindmiddel? Psylliym vezels pas je ter vervanging van ei makkelijk toe, ook in cakes, koekjes of taart. Voor élk ei dat je vervangt meng je 1 eetlepel psyllium toe mét 3 eetlepels water. Roer dit door elkaar heen en laat enkele minuten rusten zodat het 1 geelachtig mengsel wordt. Voeg het hierna pas toe aan het cake of taart beslag en voilà je hebt een bindmiddel gecreëerd zonder toevoeging van ei!
  2. Glutenvrij brood en gebak maken? Dan zijn psyllium vezels super geschikt! Het helpt namelijk de structuur en textuur van het deeg te verbeteren. Voeg 1-2 eetlepels psyllium toe aan je glutenvrije bloem mix voordat je het deeg maakt.
  3. Soep of saus dikker maken met psyllium? Voeg dan gewoon op het oog wat vezels toe aan je soep of saus en roer goed door zodat het niet gaat klonteren. Je kan het beste eerst een halve eetlepel toevoegen en roeren zodat je niet teveel toevoegt. Dit omdat psyllium snel een dikke structuur geeft.
  4. Smoothies en shakes romiger maken? Voeg een beetje psyllium vezels toe en meng goed door. Doordat de structuur dikker wordt krijg je een meer romige en dikkere drank. Lekker en het geeft je een verzadigend gevoel!




Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.