Broodmix vezelrijk glutenvrij

  • 100% glutenvrij 
  • Bron van voedingsvezels
  • Maak zelf vers gebakken brood


Ingrediënten: maiszetmeel, teffmeel, rijstmeel, , tapiocameel, zonnebloempitten, xanthaangom (3%), lijnzaad, SESAMzaad, lupinemeel, WEIpoeder, (MELK) dextrose, zout, rijsmiddel (difosfaten, natriumcarbonaten), emulgator; SOJAlecithine, karamel, calcium caseinaat (MELK) zuurteregelaar (glucono-delta-lacton)


Glutenvrij brood bakken 

Met de vezelrijke broodmix van Peak's maak je zelf vers glutenvrij brood. Door de combinatie van ingrediënten als teffmeel, mais-en rijstmeel met hulp van andere bak-ingredienten ontstaat er een stevig en voedzaam brood. Kortom glutenvrij boterhammetjes uit eigen keuken!


Recept voor 450 gram vezelrijk broodmix van Peak's

Zorg dat je deze ingrediënten en benodigdheden klaar hebt liggen:

  • 450 gr broodmix vezelrijk glutenvrij
  • 30 gram margarine/boter of ghee
  • 350 ml lauw water
  • 1 ei of 50 gram appelmoes
  • 7 gr gist (Bruggeman instant gist is voor elke deeg soort te gebruiken)
  • Beslagkom
  • Deegmixer
  • Bakvorm


Bereiding brood voor in de oven

  1. Meng 350 ml lauw water in de beslagkom en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
  2. Mix nu minimaal 5 minuten voldoende met de deegmixer. Controleer of het beslag mooi dik en egaal is zonder klontjes. 
  3. Giet het beslag in een bakvorm en laat het 1 uur rijzen op 30 graden. 
  4. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  5. Bak het brood af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.
  6. Laat het brood eerst goed afkoelen, snijden en smullen maar!


Tip: je kunt natuurlijk altijd naar smaak nog walnoten stukjes of pompoenpitten door het beslag toevoegen voor een extra krokante bite!


Allergie informatie

Bevat SOJA, LUPINE, MELK, SESAM.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1529 kj / 362 kcal
  • Eiwitten 6,1 g
  • Koolhydraten 69,8 g
  • Vezels 8,4 g
  • waarvan suikers 2,6 g
  • Vetten 5,4 g
  • verzadigde vetten 0,9 g
Mineralen
  • Zout 0,77 g
Beoordelingen