Sorghummeel glutenvrij

100% glutenvrij

Actie
Glutenvrij
Niet op voorraad
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Glutenvrij sorghummeel

  • Glutenvrij
  • Geschikt als vervanger voor tarwemeel in baksels zoals cake, brood, crackers en meer
  • Bron van eiwitten & vitaminen
  • Milde nootachtige smaak


Ingrediënten: sorghum meel. Merk: Peak's


Sorghummeel een gezond en glutenvrij alternatief

Sorghum is een grasachtige graansoort die oorspronkelijk uit Afrika komt. Sorghummeel is vrij van gluten en is een bron van gezonde voedingsstoffen waaronder eiwitten, mineralen als magnesium en ijzer en vitaminen B1 en B6. Hierdoor is sorghummeel een gezond en glutenvrij alternatief om te gebruiken ter vervanging van gluten bevattende meelsoorten.


Sorghummeel gebruiken

Sorghummeel kan je hetzelfde gebruiken als gewoon bloem of meel om lekkere glutenvrije koekjes, brood, pizzadeeg en meer van te maken.

  • Tip: voeg wat psylliumvezel toe als je het deeg wat soepeler wil maken aan het beslag


Bewaaradvies

Sluit na opening de zak weer goed lucht dicht en bewaar op een donkere plek.



Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.