Rijstmeel grootverpakking

Puur & wit

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Rijstmeel grootverpakking

  • 100% puur en wit rijstemeel
  • Natuurlijk bindmiddel voor soepen en sauzen
  • Een fijne basis om mee te bakken
  • Wanneer besteld in 2,5 kilo zak geleverd in hersluitbare verpakking
  • Bulk zakken voor de grootverbruiker


Ingrediënten: 100% rijstemeel fijn


Rijstemeel, wat is het precies en waar gebruik je het voor?

Rijstemeel ken je misschien ook wel als rijstebloem (of rijstbloem) en wordt gebruikt als ingrediënt in verschillende toepassingen, vaak vooral zijn glutenvrije eigenschappen. Rijstemeel heeft ene milde smaak en wordt gemaakt van rijstkorrels. Wij. mogen het alleen glutenvrij noemen wanneer we het in een glutenvrije ruimte verpakken, dit doen wij Bas Boer Noten niet en dus mogen we dit label niet meegeven. Het blijkt overigens wel geschikt voor mensen die grotendeels glutenvrij eten en wel tegen mogelijke sporen van gluten bestand zijn. 


Rijstmeel gebruiken

Rijstmeel is droog gemalen ongekookte rijst. Dit rijstemeel wordt ook wel rijststrooimeel genoemd omdat het erg fijn is en ook vaak als toevoeging wordt gebruikt over gedroogd fruit stukjes die langer houdbaar moeten blijven en minder aan elkaar moeten plakken. 

Rijstmeel wordt ook veel gebruikt als alternatief voor tarwemeel. Rijstemeel is van nature glutenvrij en is van oorsprong uit de Aziatische keuken over komen waaien als handig en natuurlijk bindmiddel in soepen, sauzen en desserts. Het is een natuurlijk ingrediënt met een handige functie om sauzen, soepen en gerechten compacter te maken.


Recept rijstwafels op basis van rijstemeel

Met rijstemeel kun je heerlijke lichte en verantwoorde knapperige snacks maken zoals rijstcrackers en wafels. 

Met dit simpele recept tover ook jij een een halfuurtje gemakkelijke knapperige rijstwafels op tafel. Lekker licht van stuk en lager in kcal!


Ingrediënten:

  • 150 g rijstemeel
  • 200 ml water
  • 1/2 theelepel zout (optioneel)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • (Optioneel) Sesamzaadjes, chiazaadjes, of maanzaad.
  • 1 kom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Deeg maken: Meng het rijstemeel, zout en water in een kom. Voeg de olie toe en roer goed door tot je een glad beslag hebt. Het mengsel moet de consistentie hebben van dik pannenkoekbeslag.

  3. Optionele toevoegingen: Wil je wat extra smaak of textuur, dan kun je nu de zaden zoals sesamzaadjes of chiazaadjes door het beslag mengen.

  4. Wafels vormen: Lepel kleine hoopjes van het rijstmengsel op de bakplaat en druk ze plat met de achterkant van een lepel om dunne schijfjes te vormen. Hoe dunner, hoe krokanter de wafels zullen worden.

  5. Bakken: Bak de rijstwafels in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of totdat ze licht goudbruin en krokant zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

  6. Laat de rijstwafels afkoelen op een rooster zodat ze hun krokante textuur behouden.


  • Je kunt de rijstwafels zo eten of beleggen met bijvoorbeeld hummus, avocado, kaas, of zoet beleg zoals pindakaas en banaan.


Allergie informatie

Verpakt in een ruimte waar GLUTEN, NOTEN, PINDA'S, SOJA worden verwerkt.

Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.