Puur & wit
Ingrediënten: 100% rijstemeel fijn
Rijstemeel ken je misschien ook wel als rijstebloem (of rijstbloem) en wordt gebruikt als ingrediënt in verschillende toepassingen, vaak vooral zijn glutenvrije eigenschappen. Rijstemeel heeft ene milde smaak en wordt gemaakt van rijstkorrels. Wij. mogen het alleen glutenvrij noemen wanneer we het in een glutenvrije ruimte verpakken, dit doen wij Bas Boer Noten niet en dus mogen we dit label niet meegeven. Het blijkt overigens wel geschikt voor mensen die grotendeels glutenvrij eten en wel tegen mogelijke sporen van gluten bestand zijn.
Rijstmeel is droog gemalen ongekookte rijst. Dit rijstemeel wordt ook wel rijststrooimeel genoemd omdat het erg fijn is en ook vaak als toevoeging wordt gebruikt over gedroogd fruit stukjes die langer houdbaar moeten blijven en minder aan elkaar moeten plakken.
Rijstmeel wordt ook veel gebruikt als alternatief voor tarwemeel. Rijstemeel is van nature glutenvrij en is van oorsprong uit de Aziatische keuken over komen waaien als handig en natuurlijk bindmiddel in soepen, sauzen en desserts. Het is een natuurlijk ingrediënt met een handige functie om sauzen, soepen en gerechten compacter te maken.
Met rijstemeel kun je heerlijke lichte en verantwoorde knapperige snacks maken zoals rijstcrackers en wafels.
Met dit simpele recept tover ook jij een een halfuurtje gemakkelijke knapperige rijstwafels op tafel. Lekker licht van stuk en lager in kcal!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Deeg maken: Meng het rijstemeel, zout en water in een kom. Voeg de olie toe en roer goed door tot je een glad beslag hebt. Het mengsel moet de consistentie hebben van dik pannenkoekbeslag.
Optionele toevoegingen: Wil je wat extra smaak of textuur, dan kun je nu de zaden zoals sesamzaadjes of chiazaadjes door het beslag mengen.
Wafels vormen: Lepel kleine hoopjes van het rijstmengsel op de bakplaat en druk ze plat met de achterkant van een lepel om dunne schijfjes te vormen. Hoe dunner, hoe krokanter de wafels zullen worden.
Bakken: Bak de rijstwafels in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of totdat ze licht goudbruin en krokant zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
Laat de rijstwafels afkoelen op een rooster zodat ze hun krokante textuur behouden.
Verpakt in een ruimte waar GLUTEN, NOTEN, PINDA'S, SOJA worden verwerkt.