Glutenvrij bakbananenmeel

  • 100% puur bakbananenmeel
  • 100% glutenvrij
  • 0% toevoegingen
  • Subtiele en lichte noot-achtige smaak
  • Niet superzoet zoals je van bananen zou denken. 

Ingredienten: bakbananenmeel. Merk: Le Poole. 


5 redenen waarom bananenmeel gezond & een goed alternatief is

Is bananenmeel een gezond alternatief voor andere soorten bakmeel? Ja zeker en dit om verschillende redenen.

  1. Bananenmeel bestaat uit zetmeel. Dit zetmeel herkent ons lichaam als een (voedings)vezel.
  2. Bananenmeel heeft een relatief lage score op de glychemische index. Hierdoor schommelt je bloedsuikerspiegel niet sky-high op het moment dat je lichaam bananenmeel binnenkrijgt. Dit is anders als je bijvoorbeeld kijkt naar tarwebloem.
  3. Bananenmeel als alternatief voor tarwemeel, bloem of boekweitmeel? Dan heb je ongeveer 40% minder nodig dan je normaal gebruikt. Bijvoorbeeld: 100 gram tarwebloem vervang je dus voor 60 gram bananenmeel. Voordeel hiervan is: minder nodig, je doet er langer mee en het bevat minder koolhydraten en calorieën, ook fijn!
  4. Bananenmeel bevat minder calorieën dan andere melen.  
  5. Bananenmeel is 100% glutenvrij en dus zeer geschikt voor mensen die slecht tegen gluten kunnen of coeliakie hebben. 


Bananenmeel gebruiken als basis in recepten

Bananenmeel is ideaal als (glutenvrije) basis voor pannenkoeken, brood, cake, pap of als toevoeging voor een meer romige soep of saus. 

Bananenmeel is geschikt om mee te bakken. Zowel voor zoete baksels als hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een heerlijk zelfgemaakte saus voor over je wokgroenten met een beetje bananenmeel erin. Jammie!

  • Tip: Gebruik altijd 40% minder meel als het recept ander meel bevat voorschrijft als het recept een andere basis dan bananenmeel heeft. Staat er dus echt 100 gram boekweitmeel, zorg dan dat je 60 gram bananenmeel gebruikt.



Beoordelingen