Amandelmeel glutenvrij & bio

100% biologisch

Bio
Glutenvrij
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Amandelmeel biologisch

  • 100% biologisch
  • 100% glutenvrij
  • 0% toevoegingen
  • Laag in koolhydraten
  • Kleinverpakking

Ingrediënten:Amandelmeel*

* biologische oorsprong


Amandelmeel een gezond alternatief

Biologisch amandelmeel is een gezond en glutenvrij alternatief om mee te bakken. Vervang glutenbevattende melen zoals tarwebloem speltmeel voor glutenvrij biologisch amandelmeel wanneer je 100% glutenvrije en koolhydraatarme broodjes, cake of muffins wilt maken.

5 gezonde voordelen van biologisch amandelmeel zijn:

  1. laag in koolhydraten. Amandelmeel bevat slechts 14 gram koolhydraten per 100 gram amandelmeel. Dit in tegenstelling tot de gewone bakmeel varianten die doorgaans minimaal 60 gram koolhydraten bevatten. 
  2. Amandelmeel is een uitstekende bron van eiwitten. Ruim 22 gram eiwit per 100 gram amandelmeel.
  3. Amandelmeel bevat gezonde onverzadigde vetten die ons lichaam nodig heeft en we alleen uit voeding kunnen halen. 
  4. De combinatie van aanwezige eiwittenen vetten zorgen dat amandelmeel een verzadigende werking hebben en langer een vol gevoel ervaren dan bakmelen die voornamelijk  uit koolhydraten bestaan.
  5. Amandelmeel is een bron van vezels en mineralen als fosfor, kalium en magnesium.


Amandelmeel gebruiken

Amandelmeel kan gebruikt worden ter vervanging van gewoon (tarwe)bloem in zelfgemaakt brood, cake, (hartige) taart, pannekoeken of muffins. 

Tip: gebruik je wekelijks veel amandelmeel en zoek je een voordeligere optie? Probeer dan eens de niet bio variant amandelmeel

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2517 kJ / 609 kcal
  • Eiwitten 19.5 g
  • Koolhydraten 10.4 g
  • Vezels 10.6 g
  • waarvan suikers 3.1 g
  • Vetten 52 g
  • verzadigde vetten 3.8 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 mg
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.