Decoratie & versiering
Ingrediënten: suiker, Zetmeel, Glucosestroop, Plantaardige vetten (palmpit, Palm), Dextrose, Water, Stabilisator (E422), Verdikkingsmiddel (E415), Emulgatoren (E472c, E473), Zuurteregelaar (E270), Conserveermiddel (E202), aroma.
Het verschil tussen fondant en marsepein? Fondant is gemaakt van gekookte suikers zoals suiker, glucose en dextrose. Marsepein daarentegen is gemaakt van amandelen en suiker. Fondant is dus erg zoet en bedoeld om taarten, cakes of gebakjes mee te bekleden. Rol fondant is daar super geschikt voor omdat je het plat uitrolt en netjes uitsnijd in de vorm die je wilt maken. Daarnaast kan je het natuurlijk ook gebruiken om versieringen mee te maken wanneer je marsepeinen figuurtjes maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan witte rondjes als stipjes voor op een rood geleurd marsepein paddenstoeltje etc.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.