Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Smelt voorzichtig de ruby chocolade in een glazen kom in de magnetron
Doe de boter, suiker en vanille in een kom en mix dit 8 minuten tot een glad mengsel
Voeg de eieren één voor één toe, en klop goed na elke toevoeging. Blijf kloppen tot het mengsel alles opgenomen heeft. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe aan het botermengsel. Mix dit goed door.
Voeg de gesmolten roby chocolade toe aan het koekjesmengsel en klop tot een glad deeg
Doe de basterdsuiker in een kom en de poedersuiker in een andere kom
Rol stukjes deeg ter grootte van een walnoot tot een bal. Bestrijk de deegbal grondig met basterdsuiker. Bestrijk de deegbal vervolgens grondig met poedersuiker. Leg de deegbal op de voorbereide bakplaat en laat daarbij voldoende ruimte om het deeg uit te spreiden, ongeveer 5cm (2 inches)
Herhaal dit tot je bakplaat gevuld is met deegballetjes
Plaats de bakplaat in de oven op de middelste plank en bak ongeveer 12 minuten of tot de koekjes uitgespreid en gebarsten zijn en de randen goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Herhaal dit totdat alle koekjesmix is gebruikt. Bak slechts één bakplaat tegelijk
Bewaar ze, eenmaal afgekoeld, in een luchtdichte verpakking. Ze zijn het lekkerst op de dag van het bakken, maar kunnen ook een week bewaard worden in een luchtdichte verpakking.
Ruby chocolate koekjes
Ruby chocolade, de heerlijke frisse roze chocolade van Barry Callebaut is dé smaakmaker voor deze heerlijke roze chocolade koekjes. Verrassend lekker en vrolijk om op tafel te zetten. Dit cookie recept is eenvoudig te maken en leuk om af te wisselen met de chocolate chip koekjes die doorgaans van melk-of pure chocolade worden gemaakt..
Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,
Ruby chocolate koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Smelt voorzichtig de ruby chocolade in een glazen kom in de magnetron
Doe de boter, suiker en vanille in een kom en mix dit 8 minuten tot een glad mengsel
Voeg de eieren één voor één toe, en klop goed na elke toevoeging. Blijf kloppen tot het mengsel alles opgenomen heeft. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe aan het botermengsel. Mix dit goed door.
Voeg de gesmolten roby chocolade toe aan het koekjesmengsel en klop tot een glad deeg
Doe de basterdsuiker in een kom en de poedersuiker in een andere kom
Rol stukjes deeg ter grootte van een walnoot tot een bal. Bestrijk de deegbal grondig met basterdsuiker. Bestrijk de deegbal vervolgens grondig met poedersuiker. Leg de deegbal op de voorbereide bakplaat en laat daarbij voldoende ruimte om het deeg uit te spreiden, ongeveer 5cm (2 inches)
Herhaal dit tot je bakplaat gevuld is met deegballetjes
Plaats de bakplaat in de oven op de middelste plank en bak ongeveer 12 minuten of tot de koekjes uitgespreid en gebarsten zijn en de randen goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Herhaal dit totdat alle koekjesmix is gebruikt. Bak slechts één bakplaat tegelijk
Bewaar ze, eenmaal afgekoeld, in een luchtdichte verpakking. Ze zijn het lekkerst op de dag van het bakken, maar kunnen ook een week bewaard worden in een luchtdichte verpakking.
Laat jouw reactie achter