20 min koken
Ingrediënten: rode linzen*
= * biologische oorsprong.
Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!
Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen.
Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:
Ingredienten:
Bereidingswijze linzenburgers maken:
Bevat mogelijk GLUTEN.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.