Rode linzen biologisch

20 min koken

Bio
Actie
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • 100% kwaliteitsgarantie
  • 10x échte verkooppunten
  • Gratis afhalen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Biologische rode linzen

  • 100% biologisch
  • Kooktijd van 20 minuten
  • Maak zelf heerlijke verse linzensoep
  • Bron van plantaardige eiwitten
  • Geschikt om vega burgers van te maken


Ingrediënten: rode linzen* 

= * biologische oorsprong.


Linzen gebruiken in soepen, curry's of als alternatief voor vlees

Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!

Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen. 

Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:


Rode linzenburger een lekkere vegetarische burger

Ingredienten:

  1. 1 kopje biologische rode linzen
  2. 1 uit fijn gehakt
  3. 2 teentjes knoflook fijngehakt
  4. Wortel geraspt
  5. 1/2 kopje havermout
  6. 1 theelepel paprikapoeder
  7. 1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout
  8. Zout en/of peper naar smaak toevoegen
  9. Olijfolie bakken & braden om de burgers in te bakken


Bereidingswijze linzenburgers maken:

  • Spoel de rode linzen af onde rkoud water en kook ze vervolgens binnen 15-20 minuten gaar in kokend water. Giet af en laat de linzen uitlekken.
  • Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de geraspte wortel toe en bak een paar minuten mee tot het zacht is.
  • Doe de gekookte linzen in een kom en prak het tot een grove massa. Voeg nu de gebakken ui, knoflook, wortel en alle kruiden en havermout toe en meng alles goed door elkaar heen.
  • Maak nu van het linzenmengsel burgers van de gewenste grootte en dikte.
  • Voeg olijfolie toe in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de linzenburgers aan beide kanten goudbruin en knapperig. Dit zal binnen 4-5 minuten per kant het geval zijn.
  • Combineer met een lekkere salade met wat tomaat, komkommer of avocado en geniet van je zelfgemaakte linzenburgers!


Allergie informatie:

Bevat mogelijk GLUTEN.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1534 kJ / 362 kcal
  • Eiwitten 12,5 g
  • Koolhydraten 74 g
  • Vezels 4,5 g
  • waarvan suikers 1 g
  • Vetten 1 g
  • verzadigde vetten 0 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 mg
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.