- Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de pistachenootjes en het amandelmeel voor ongeveer 10 minuten. Hierdoor krijgen de pistachenoten en betere smaak en wordt het amandelmeel gaar
- Laat de pistachenootjes dan even afkoelen. Je hebt 75 gram nodig voor het recept, 25 gram voor de topping
- Doe alle pistachenootjes in de foodprocessor en hak deze een paar keer. Verdeel het dan in 75 / 25 gram
- Doe de 75 gram pistachenoten in de foodprocessor en maal deze helemaal fijn
- Voeg hier vervolgens de roomkaas, het amandelmeel en de poedersuiker bij. Voeg eventueel wat meer poedersuiker toe als het kleverig blijft. Zet het geheel even in de koelkast om op te stijven
- Maak 10-15 balletjes van het pistache mengsel. Leg dit ongeveer een half uur in de vriezer zodat ze hard worden
- Smelt de witte chocolade au bain marie. Doe de balletjes aan een sateprikker en doop dit onder in de chocolade
- Verdeel de overige 25 gram pistache over de nog warme chocolade, voordat het stolt
- Laat het geheel even opstijven.Geniet ervan en bewaar ze in de koelkast!
Genieten van een ander heerlijk truffel recept? Misschien zijn deze frambozen truffels met pistachenoten dan wat voor jou!
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter