Het gedroogde fruit dat wij verkopen is zo puur mogelijk. De gedroogde variant van de Medjool dadels, abrikozen of pruimen kennen sommige mensen nog beter dan de verse variant. Wij doen ons uiterste best om altijd een zo goed mogelijk kwaliteit te verkopen. Gedroogd fruit is erg vatbaar voor bederving als deze niet onder de juiste omstandigheden wordt verpakt of vervoerd. Juist daarom vinden wij de zorg voor onze producten extra belangrijk. Gedroogd fruit is erg gezond vanwege de geconcentreerde vitaminen, mineralen, fytonutriënten en vezels. Zie hieronder een lijst van de belangrijkste producten:

Medjool dadels

Medjool dadels bevatten een unieke voedingswaarde. Ze zitten boordevol vezels en zijn een goede start van de dag. Medjool dadels zijn heerlijk zoet van zichzelf en zijn ideaal om te verwerken in gerechten. Dadels zijn heerlijk als tussendoortje en erg gezond door de vele mineralen en vezels. Deze stimuleren de darmen, wat een positief effect op de stoelgang heeft. Elke dag een dadel kan de darmwerking al redelijk stimuleren!

Turkse abrikozen

Turkse abrikozen zijn heerlijk zoete abrikozen. Deze oranje, rondvormige zoetjes zijn lekker om als tussendoortje te eten of om te verwerken in gerechten. De abrikoos bevat antioxidanten zoals vitamine E en A en vele mineralen en vezels. Zo beschermen de abrikozen dus onze cellen en stimuleren tegelijkertijd onze darmen! De abrikozen worden licht gezwaveld, zodat zij hun mooie oranje kleur en dikke structuur behouden.

Ongezwavelde abrikozen

Ongezwavelde abrikozen hebben een iets andere kleur en smaak dan de Turkse abrikozen, maar verschillen oorspronkelijk niet. De ongezwavelde abrikoos wordt niet gezwaveld, waardoor het droogproces zorgt voor een donkere kleur en zoetere smaak van de vrucht. Verder bevat de ongezwavelde abrikoos dezelfde eigenschappen als de Turkse! 

Zure abrikozen

De zure abrikoos komt uit Zuid-Afrika en is gekweekt op een heel ander grondgebied. Hierdoor smaakt de Abrikoos heel anders en heeft deze andere voedingsstoffen. De kenmerkende eigenschap van de Zure abrikoos is dat deze erg veel kalium bevat. Kalium heeft de eigenschap om het bloeddrukverhogende effect van natrium te verlagen. Indirect hebben zure abrikozen dus een positief effect op de bloeddruk. 

Cranberries

Cranberries staan vooral bekend vanwege hun positieve effect op de blaas. Dit effect kan toegeschreven worden aan meerdere eigenschappen. Zo bevat de bes veel vitamine C, maar daarnaast ook het stofje D-Mannose. Dit stofje zorgt ervoor dat de bacterie die een blaasontsteking veroorzaakt geen grip heeft en via de urinebuis wordt afgevoerd. De vitamine C in de cranberries zorgt ervoor dat de urine zuurder is en minder aantrekkelijk is voor bacteriën. Dagelijks een handje cranberries kan de blaas al optimaal beschermen. 

Rozijnen

Rozijnen hebben wij in de blauwe, gele en ongezwavelde versie. Rozijnen zijn gedroogde druiven en bevatten vele antioxidanten. Vooral de blauwe rozijnen zijn erg gezond vanwege hun hoge antioxidatieve waarde. Zij beschermen onze cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn stofjes die ons cel- en bindweefsel aantasten en onder andere zorgen voor (huid)veroudering. 

Tutti frutti

Tutti frutti is een heerlijke combinatie van abrikoos, perzik, peer, appel, en pruimen. De mix is heelijk om zo te eten, maar kan ook gekookt worden. Een lekker jachtpotjes of de gekookte vruchten in wat vla is een heerlijke delicatesse! 

Vijgen

Vijgen kunnen uit Turkije of Spanje komen. De Turkse vijgen zijn wat groter en hebben een grovere structuur. De spaanse vijgjes worden ook wel baby vijgjes genoemd en zijn een stuk kleiner. Gedroogde vijgen zitten vol vezels en geven ons langdurig energie doordat de koolhydraten langzaam in ons bloed worden opgenomen. Gedroogde vijgen  zijn heerlijk als tussendoortje en je zit er lekker lang vol van!

Pruimen

Pruimen zijn uniek vanwege de werking op ons darmstelsel. Volgens de EFSA hebben pruimen dezelfde werking als psyllium vezels. Deze hebben al een bewezen laxerend en stimuleren effect op onze darmen. Naast dat pruimen onze darmen prikkelen, zitten ze vol antioxidanten en beschermen ze ons tegen schadelijke invloeden van vrije radicalen. Neem elke ochtend op een lege maag een stuk of 3-5 pruimen en merk zelf het verschil!