Pecannoten biologisch

Bio & puur

Bio
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Biologische pecannoten

  • 100% biologisch gecertificeerde pecannoten
  • Natuurlijk & onbewerkt
  • Vol gezonde vetten

Verkrijgbaar vanaf 150 gram.

3 redenen waarom biologische pecannoten gezond zijn

  1. Biologische pecannoten zijn een bron van vitamine B. Met name vitamine B1 is in de pecannoot aanwezig. Vitamine B1 heeft een guntstige werking op het metabolisme.
  2. Pecannoten bevatten van nature gezonde vetzuren die een positief effect hebben op hart-en bloedvaten en nodig zijn voor voldoende hormoonaanmaak in ons lichaam.
  3. Pecannoten zijn een bron van het belangrijke mineraal zink. Zink speelt een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetten en is noodzakelijk voor het functioneren van ons lichaam.

Pecannoten gebruiken 

Pecannoten zijn rauw en biologisch zacht van structuur en heerlijk om zo op te eten. Maar pecanoten zijn heerlijke noten om te roosteren of in zelfgemaakte gezonde baksels te verwerken!

Een van onze simpele maar favoriete recepten met o.a. pecannoten is: 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2893 kJ / 691 kcal
  • Eiwitten 9,2g
  • Koolhydraten 13,9g
  • Vezels 9,6g
  • waarvan suikers 4,0g
  • Vetten 72,0g
  • verzadigde vetten 6,2g
  • enkelvoudige onverzadigde vetten 40,8g
  • meervoudig onverzadigde vetten 21,6g
Mineralen
  • Zout 0,00g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.