Amandelen wit

Spaanse topkwaliteit

amandelen-wit-kopen

Spaanse witte amandelen geblancheerd

  • Topkwaliteit Valencia amandelen
  • Geblancheerde blanke amandelen
  • Ongebrand en ongezouten 
  • Ideaal om te verwerken in gerechten en recepten
  • Tip: voor het maken van heerlijke amandelspijs


Tip: Bas Boer Noten haalt de Spaanse amandelen direct uit Spanje. 


Ingrediënten: witte AMANDELEN


Witte amandelen bevatten dezelfde eigenschappen als bruine amandelen. Het verschil tussen deze twee amandelen is dat de witte amandel kort is geblancheerd om het velletje kwijt te raken. Door het blancheerproces is de witte amandel een stuk zachter van structuur en smaak dan de bruine amandelen. De amandelnoot is zo ideaal om te verwerken in gerechten!


Gezonde kenmerken witte amandelen


Amandelen bevatten veel eiwitten

Amandelen bevatten een eiwitpercentage van rond de 20%. Dit maakt de amandel net zo aantrekkelijk als kwark of vlees. Daarentegen bevatten de noten niet de negatieve effecten van de verzadigde vetten in vlees, maar bevat het juist onverzadigde vetten. Elke bewuste eter weet hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat deze bijdragen tot groei, herstel en instandhouding van je spieren. 

Amandelen zijn goed voor ons cholesterol

Onverzadigde vetten hebben een positief effect op ons cholesterol. De onverzadigde vetten in noten, en dus ook de amandel, zorgen er namelijk voor dat het goede cholesterol wordt verhoogd en het slechte cholesterol wordt verlaagd. Zowel de hart- en bloedvaten als de spieren hebben dus een voordeel bij amandelen. 

Mineralen in witte amandelen

Hoewel witte amandelen iets minder vitamine E bevatten dan de bruine variant, bevat ook deze noot nog veel kalium, magnesium, fosfor en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat de werking van de spieren wordt ondersteund en bevordert. Daarnaast is ook ons metabolisme gebaat bij deze voedingsstoffen; zij helpen namelijk energie vrij te maken uit koolhydraten, eiwitten en vetten. 

Amandelen en vitamine E

amandelen-wit-kopen

Bruine amandelen die ongebrand zijn een bron van vitamine E. Dit is niet het geval wanneer de amandelen geblancheerd zijn. Door het korte verhittingsproces is namelijk dit anti-oxidant verdampt. Wil je dus amandelen eten voor de gezonde vitamine E eigenschap? Dan kan je beter kiezen voor rauwe ongebrande amandelen met vlies! 

Tips witte amandelen

Doordat de witte amandel wat zachter is dan de bruine noot, is deze perfect om te gebruiken in gerechten.

Tip: probeer als lekker tussendoortje nu ook de bruine amandelen! Deze zijn minder ideaal om te koken, maar om zo te eten zijn extra lekker!

Recepten witte amandelen

Witte amandelen zijn erg lekker om in gerechten te verwerken:


Allergie informatie 

Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.

Bewaaradvies: Na gebruik droog, donker en luchtdicht bewaren < 18 graden.

 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 2535 kJ/605 kcal
  • Eiwitten 21.4 gram
  • Koolhydraten 8.8 gram
  • Vezels 9.9 gram
  • waarvan suikers 4.6 gram
  • Vetten 52.5 gram
  • verzadigde vetten 4.0 gram
Mineralen
  • Zout 0.05gram
Beoordelingen