Ongebrand & ongezouten
* De Afrikaanse cashewnoten worden geteeld en verwerkt in Afrika. Dit is een proces wat normaal verspreid wordt over meerdere landen. Zo komt er veel cashewnoten oogst uit Afrika maar worden deze vervolgens doorgestuurd naar Aziatische landen zoals Vietnam om daar bewerkt en gekraakt te worden. Hierna worden ze dan weer opnieuw verscheept naar Europese landen waaronder Nederland. Dit betekent dus dat het een zeer intensieve bewerking in diverse continenten en landen moet ondergaan voordat het überhaupt gekocht kan worden in Nederland.
Tientallen jaren geleden is er vanuit diverse overheden in samenwerking met Afrikaanse lokale speler daarom bedacht dat dit sneller, efficiënter en beter kon. Ook om nog meer werkgelegenheid in de Afrikaanse gebieden waar de cashewnoten geteeld worden te behouden. Na jarenlang ontwikkelen en optimaliseren is het gelukt om uit veel verschillende regio gebieden zoals bijvoorbeeld in Ivoorkust, Zuid-Afrika en Gambia kwalitatief heerlijke cashewnoten te telen en deze direct van de teelt te kraken in dezelfde regio. Dit proces is opgestart en wordt instant gehouden door Nederlandse expertise projecten.
Om deze reden kan het zijn dat Afrikaanse cashewnoten iets duurder in prijs zijn maar de kwaliteit van het product zelf is beter door een van nature zoete (na)smaak en ook rauw zijn ze lekkerder om te verwerken in bijvoorbeeld je ontbijtmix of als gezonde snack.
Tel daarbij op dat de werkgelegenheid en zowel de boeren als bewerkers continue bij leren en de werk in hun eigen regio houden en je snapt waarom wij graag kiezen voor het inkopen en verkopen van deze Afrikaanse cashewnoten!
Cashewnoten zijn er in heel veel soorten en maten. Dit heeft te maken met het gebied van herkomst en het groeiproces van de cashewnoten die erg afhankelijk zijn van zon, water en de soort vruchtbare grond. Afhankelijk van deze facturen en innovaties die er gedaan zijn komen er zowel kleinere als hele grote cashewnoten uit verschillende gebieden. De smaak is zeer afhankelijk van het gebied. Doordat de Afrikaanse cashewnoten van zichzelf een lager vochtgehalte hebben zijn ze minder zacht, van nature al wat knapperiger en hebben hierdoor ook een meer zoete cashewsmaak.
Cashewnoten bevatten vergeleken met andere noten een lager vet-gehalte en in verhouding een hoger koolhydraten-gehalte. Sporters die meer koolhydraten binnen willen krijgen, zonder meteen te veel vetten binnen te krijgen is de cashewnoot perfect.
Selenium is belangrijk voor sporters, omdat het onze cellen en weefsels beschermd. Zodra wij ons lichamelijk inspannen komen er vrije radicalen vrij. Het selenium in cashewnoten is in staat dit te vangen en beschermt zo onze cellen. Gezonde cellen hebben we hard nodig als we onze spieren en sportprestaties willen verbeteren.
Een andere gunstige eigenschap van de cashewnoot is dat ze veel magnesium, zink, fosfor, vitamine B1 en in iets mindere mate ook ijzer bevat. Al deze voedingsstoffen hebben vooral een positief effect op het metabolisme. Bestel dus online uw cashewnoten bij Basboernoten.
Momenteel: Afrikaanse cashewnoten middels stichting initiatieven om de cashew productie meer in Afrika te houden zodat de kennis en productie voor de Afrikaanse boeren meer oplevert. Wanneer deze cashewnoten niet beschikbaar zijn kiezen wij voor een a-kwaliteit uit India of Vietnam.
Ingrediënten: CASHEWNOTEN
Allergenen: Bevat NOTEN. Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S en SESAM.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.