100% biologisch
Ingredienten: 99% biologische psylliumvezels.
Psyllium is ook wel bekend als husk, psyllium vezels of vlozaad. Psyllium is van nature glutenvrij, bevat zeer weinig koolhydraten en is zeer vezelrijk. Wist je dat psyllium vezels wel bijna 80 gram voedingsvezels bevatten per 100 gram?
Omdat psylliym vezels de natuurlijk eigenschap hebben om hun eigen gewicht wel 20-25x op te nemen is het een uitstekend bindmiddel in soepen, sauzen en andere gerechten. Een natuurlijk bindmiddel zonder toevoegingen dus!
Door de hoge hoeveelheid aanwezige voedingsvezels en de natuurlijke werking van vocht opnemen zijn psyllium vezels een gezonde manier om de darmwerking te stimuleren. Door de opname van vocht wordt de darminhoud zachter gemaakt en wordt een normale darmwerking ondersteunt. Hier enkele tips om te psyllium om te gebruiken voor een gezonde darmwerking:
Helpen psyllium vezels bij afvallen? Deze vraag wordt vaker gesteld. Het kan een ondersteunende werking hebben omdat psyllium veel vocht opneemt en hierdoor zorgt voor een verzadigd gevoel. Het gevolg hiervan is dat je sneller vol zit en dus ook minder snel weer trek hebt in eten. Je kunt psyllium vezels ook gebruiken in een lowcarb of keto dieet aangezien het slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram vezels bevat.
Psyllium vezels zijn van nature glutenvrij. Bij Bas Boer Noten verpakken we deze psyllium vezels apart in hersluitbare zakken zodat ze niet op de machine worden geproduceerd waar we glutenbevattende granen produceren.
Je kunt psylliumvezels gebruiken om deeg voor glutenvrij brood, koekjes of taart beter te laten binden.
Kan sporen bevatten van NOTEN, PINDA'S, GLUTEN
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.