OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Havermout puur

  • 100% Hollandse haver
  • 0% toevoegingen
  • Vezelrijk
  • Voedzaam; voor langdurige energie en een verzadigd gevoel
  • Lage score op glycemische index

Ingredienten: 100% pure havermout.

Wat is havermout?

Onze havermout wordt gemaakt van pure haver. Het graan komt in korrels binnen en wordt vervolgens gewassen, gepeld en verhit. Ze worden dan platgedrukt zodat er havervlokken ontstaan die goed eetbaar zijn voor ons. Door de haver te pletten kunnen de voedingsstoffen beter opgenomen worden. Om er goede havermout van te krijgen worden de vlokken in stukken geknipt. Havermout is voedzaam en gezond en kan op verschillende manieren gebruikt worden. 

Gezonde voordelen van havermout

Havermout verkleint het risico op hart- en vaatziekten

In 1997 werd officieel aangegeven dat haverproducten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. De meervoudige onverzadigde vetten in havermout hebben een positief effect op ons algemene vaatstelsel. Bovendien zorgen de vetten in de haver ervoor dat het goede cholesterol (LDL) wordt verhoogd en het slechte cholesterol (HDL) wordt verlaagd. Elke dag een beetje haver zorgt ervoor dat ons hart- en bloedvaten worden beschermd. 

Havermout geeft een langdurig vol gevoel

Havermout bevat langzame koolhydaten en een lage glycemische index. De koolhydraten uit de havermout worden dus langzaam verteerd, waardoor het lichaam voor langere tijd energie aangevoerd krijgt. Zo heb je dus langere tijd energie, zonder dat je trek krijgt in tussendoortjes. Bovendien zit havermout vol vezels, waardoor wij ook nog eens langer een vol gevoel houden. Een voordeel van de soort koolhydraten in de havermout is dat deze langzaam worden opgenomen in ons lichaam en daardoor ons bloedsuikerspiegel niet meteen heel hard stijgt. Op deze manier hebben we ook minder trek in zoete tussendoortjes, omdat ons bloedsuikerspiegel meer stabieler blijft. 

Havermout is van nature glutenvrij

Van nature is haver glutenvrij. Toch zijn havervlokken en havermout vaak niet glutenvrij, omdat deze in de meeste gevallen wordt verwerkt in een fabriek of productieplaats waar ook producten met gluten worden verwerkt. Havermout is dus ideaal voor mensen die liever geen gluten eten, maar is niet geschikt voor coeliakie patiënten. Dit kan alleen in het geval als er echt concreet op de verpakking aangegeven staat dat het havermout geen gluten bevat.  

Havermout tips

De havermoutpap is het meest bekende recept met havermout. Kies voor een gezonde optie 200ml amandelmelk koken en voeg hier 2 a 4 el havermout in. Voeg hierbij gedroogd fruit, stukjes amandel of wat je zelf lekker of gezond vindt. 

Gezonde havermout recepten

Allergie-informatie

Van nature glutenvrij. Verwerkt in een bedrijf waar ook gluten, noten en pinda's worden verwerkt. 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1517 kJ / 360 kcal
  • Eiwitten 12,5g
  • Koolhydraten 57,0g
  • Vezels 9,5g
  • waarvan suikers 0,7g
  • Vetten 7,0g
  • verzadigde vetten 1,3g
Mineralen
  • Zout 0,01g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.