Krenten

  • 100% puur
  • Smaakmaker voor oliebollen & kerstbrood
  • Bevat uitsluitend natuurlijke druivensuikers
  • Afkomstig uit Griekenland


Ingrediënten: krenten, 0,5% zonnebloemolie


Krenten en rozijnen

Zowel krenten als rozijnen zijn het eindproduct wanneer je druiven droogt. Het verschil tussen krenten en rozijnen is dat ze beide afkomstig zijn van een andere druivensoort. De druivensoort die gebruikt wordt voor krenten komt uit een specifiek gebied in Griekenland. Krenten zijn  een stuk kleiner en droger dan bijvoorbeeld Sultana rozijnen (reform) of blauwe jumbo rozijnen.

Doordat krenten klein van stuk zijn en van nature een zoete smaak hebben geven ze een subtiele smaak en bite aan oliebollen, kerstbrood of krentenbrood zonder dat het overheerst.


Oorsprong

Griekenland

Allergie informatie

Van nature glutenvrij. 

Kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten, sesam.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1252 kJ / 299 kcal
  • Eiwitten 3,1g
  • Koolhydraten 79,2g
  • Vezels 3,7g
  • waarvan suikers 59,2g
  • Vetten 0,5g
  • verzadigde vetten 0,1g
Mineralen
  • Kalium 749 g
  • Mangaan 0,299 mg
  • Selenium 0,6 mcg
  • Zout 0,03g
  • Calcium 50 mg
  • Magnesium 32 mg
  • Fosfor 101 mg
  • Ijzer 1,88 mg
Vitaminen
  • Vitamine B1 0,106 mg
  • Vitamine B3 0,766 mg
  • Vitamine K 3,5 mcg
  • Vitamine B6 0,174 mg
  • Vitamine C 2,3 mg
  • Vitamine E 0,12 mg
Beoordelingen