Rijst low carb konjac

  • Smaakvol & koolhydraatarm
  • Slechts 1.2 koolhydraten per 100 gram konjac rijst
  • Neutraal van smaak en geur
  • Geschikt voor in een koolhydraatarm dieet
  • Glutenvrij & vegan


Ingrediënten: water (China), 3% konjacmeel*, zuurteregelaar: citroenzuur. * = van biologische landbouw


Konjac rijst; de low carb vervanger van gewone rijst

De konjac of konjakwortel is afkomstig van een plant die groeit in warme streken in Japan, China en andere Aziatische landen. De vezels van de wortel van deze konjacplant worden gebruikt als basis ingrediënten omdat het een bindende eigenschap heeft en een neutrale smaak en geur.

Hierdoor wordt konjac al langer gebruikt als natuurlijk bindmiddel in gerechten in de Aziatische keuken en is het met de toenemende vraag naar een lekkere vervanger van koolhydraat rijke producten zoals gewone rijst ontwikkeld tot een smaakvolle vervanger van gewone rijst!

De voordelen van konjac rijst vs rijst of couscous

  1. Neutraal van smaak en geurloos. Hierdoor kun je er net zo een smaakvol gerecht van maken als met ieder ander basis ingrediënt. Met behulp van kruiden en zelfgemaakte sauzen heb je in no time een heerlijke maaltijd op tafel.
  2. Slechts 1,2 koolhydraten per 100 gram konjac rijst!  Dit is dus extra low-carb! Hierdoor is het zeer geschikt in een keto-dieet, low-carb dieet, of wanneer je een gezondere levensstijl nastreeft en minder koolhydraten wilt eten.
  3. Konjac rijst zorgt voor een verzadigd en vol gevoel . Hierdoor heb je niet snel weer honger na het eten van konjac rijst.
  4. Glutenvrij en vegan! Dus ook geschikt als toevoeging voor in een glutenvrij dieet of vegan lifestyle.
  5. Ultra korte bereidingstijd. In slechts 2 minuten is de konjac rijst klaar voor gebruik.



Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 42 kJ / 10 kcal
  • Eiwitten 0,1 g
  • Koolhydraten 1,2 g
  • Vezels 2,8 g
  • waarvan suikers 0,2 g
  • Vetten 0,1 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 g
Beoordelingen