Spicy & smaakvol
Piri piri kruiden zijn een essentieel ingrediënt in de keuken. Vooral voor liefhebbers van pittig eten mag dit kruidenmengsel niet ontbreken in het keukenkastje! Piri piri kruiden hebben van oorsprong de naam te danken aan de naam piripiri wat in het Swahili de naam is voor hete chilipeper. Door de pittige peper te vermengen met andere specerijen zoals gedroogde rode pepers, knoflook en andere ingrediënten geeft het een pittige en smaakvolle bite aan gerechten.
Piri piri kruiden zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt als smaakvolle marinade voor gegrilde kip, vis, groenten en tegenwoordig voor ook kleine bladerdeeghapjes met of zonder vlees, zelfgemaakte chips en zelfs aan popcorn!
Piri piri kruiden hebben een complexe smaak door de basis van gedroogde rode pepers en knoflook. Wil je dit kruidenmengsel meer diepte geven in een gerecht of een verfijnde aanvulling? Dan combineer je het beste met een van deze specerijen:
Door deze kruiden te combineren kun je de smaak van gerechten versterken of nog meer smaakvariaties geven!