Scherp & pittig
Ingrediënten: heel mosterdzaad geel.
Mosterdzaad is een kleine maar pittige specerij afkomstig van de zaden van de mosterdplant die voornamelijk in India, Canada en de V.S worden verbouwd. Mosterdzaadjes komen in verschillende kleuren waaronder geel, bruin en zwart, elk met hun unieke smaakprofiel. De gele mosterd die wij kennen als saus wordt gemaakt van gele mosterdzaadjes en heeft een scherpe, nootachtige smaak met een unieke pittige bite.
Mosterdzaadjes geven hun unieke smaak af zodra de zaadjes gekneusd worden. Je kunt mosterdzaad op veel verschillende manieren gebruiken. De meest voorkomende manieren zijn zijn:
Bas Boer tip: wil je de mosterdzaadjes in je marinade, dressing of chutney extra tot smaak laten komen? Rooster de mosterdzaadjes dan kort in een droge koekenpan voor maximaal 1 minuut. Hierdoor komen de smaken na het mee koken of malen nog beter naar voren!
Sluit de strooibus na gebruik luchtdicht af en bewaar op een donkere plek.
THT 31-12-2025