100% puur
Ingrediënten: gemalen Ceylon kaneel a 200 gram.
Kaneel bevat van nature coumarines. De soorten kaneel worden ingedeeld op het percentage coumarines. Zo bevat cassia kaneel ook wel kassie kaneel genoemd; een hoger percentage van deze natuurlijke coumarines, namelijk 2- 5 gram. Ceylon kaneel daartegen bevat slechts 0,015g coumarines waardoor de smaak van Ceylon zachter en milder is dan die van cassia kaneel.
Ceylon kaneel is een fijne kaneelsoort om te gebruiken wanneer je baksel of gerecht op smaak wilt brengen zonder dat het een te sterke kaneelsmaak krijgt.
Kaneel is gezond, lekker kruidig en zoet en dat met het voordeel dat het weinig calorieën bevat.
2 gezonde voordelen van kaneel zijn:
Bas Boer tip: hou je van een wat sterkere kaneel smaak? Kies dan voor deze Cassia kaneel wat iets kruidiger smaakt en daardoor meer kaneel bite geeft aan je gerecht!
In 2014 is er een interessant onderzoek gedaan naar de invloed van het gebruik van kaneel na de maaltijd. De resultaten lijken positief: de bloedsuikerspiegel schommelt hierdoor minder op. Verder onderzoek wordt nog gedaan.
Tip: wil je een lekker zoet smaakje meegeven aan je quinoa of rijst? Kook dan een snufje kaneel mee.
Gebruik tot 1,5 theelepel kaneel per dag. Voeg kaneel toe aan je ontbijtpap (met appel, heerlijk!), kaneelpoeder smaakt ook heerlijk als topping op koffie/thee of als toevoeging aan een gezonde zelfgemaakte mueslireep, cake, bananenbrood of taart.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.