Gember gemalen

100% puur

Actie
OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Gember gemalen

  • 100% puur gemberpoeder
  • Verwarmend effect
  • Heerlijk voor in thee, gemberkoek of in rijstgerechten
  • Geef koekjes en cake een extra pittige twist!
  • Ook lekker als verwarmend badspul bij een verkoudheid 

Ingrediënten: gemalen gemberwortel poeder


Gember een veelzijdig en onmisbaar (keuken) ingrediënt 

Gemalen gember, afkomstig van de wortel van de gemberplant, staat bekend net als verse gember om de unieke smaak en haar aroma. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de culinaire en medicinale eigenschappen. 

Gember voegt een pittige, warme en toch verfrissende smaak toe aan gerechten. Hierdoor ris het een essentieel keuken ingrediënt voor in zowel zoete als hartige recepten. Enkele manieren waarop gemberpoeder in de keuken wordt gebruikt zijn:

  1. Koken en bakken. Voeg gemalen gember toe aan curry's, soepen, stoofschotels en roerbakgerechten voor een extra bite van smaak, pit en een vleugje warmte. In koekjes, cakes en muffins kan gemalen gember een heerlijke warme aromatische toon toevoegen zodat het baksel niet te zoet gaat smaken maar wel de warmte en zoetheid behoud ondanks de frisse gember twist.
  2. Thee en drankjes. Gemberthee is een populaire theesoort. Het verfrist en geeft je een kick. Doordat gember van nature voedingsstoffen en mineralen bevat wordt gemberthee ook veel gebruikt bij een verkoudheid of bij keelpijn om zo een boost te krijgen. Daarnaast kan gemalen gember ook heel lekker smaken in zelfgemaakte sapjes, smoothies en zelfs in cocktails voor een beetje meer pit!
  3. Dressing en marinade. Meng wat gemalen gember met sojasaus, knoflook en honing voor een lekkere marinade die je kunt gebruiken voor vis, kip of tofu. Of maak een vinaigrette met gemalen gember, olie, azijn en kruiden om salades op smaak te brengen. Combineer een lekkere salade met deze dressing met wat noodles en top af met geroosterd sesamzaad voor een crunchy bite.


Gember gezonde kenmerken en eigenschappen

Gember staat naast de culinaire toepassingen vooral ook bekend om de gezondheidsvoordelen. Om deze reden wordt het dan ook al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk middel in China, waar de gemberplant voornamelijk groeit. Gember bevat eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen of verlichten van maagklachten en het bevorderen van de spijsvertering.

Enkele andere veel genoemde voordelen waarbij gember kan helpen de gezondheid te ondersteunen zijn;

  • Ontstekingsremmende eigenschappen. Gember is een bron van bioactieve stoffen waaronder gingerol en paradol, die van nature ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit kan helpen bij het verminderen van kleine ontstekingen in het lichaam.
  • Verlichting van misselijkheid. Gember staat bekend dat het misselijkheid kan verminderen. Door een beetje gemalen gember in water op te lossen of een gemberthee te drinken kan de misselijkheid minder worden of in het gunstigste geval wegtrekken. 
  • Spijsvertering bevorderen met hulp van gember wordt al heel lang gedaan als natuurlijk middeltje. Het stimuleert de productie van de spijsvertering en de beweeglijkheid van de darmen. Hierdoor kunnen klachten als krampen en een opgeblazen gevoel verbeteren.
  • Ondersteuning van het immuunsysteem. Gember is een bron van antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het neutraliseren van vrije radicalen waardoor cellen in het lichaam beschermd worden. Dit kan bijdragen aan het instandhouden van een gezond immuunsysteem.


Gember nadelen - gebruik het met mate

Gember heeft dus een fantastische en unieke smaak waarmee je zoete en hartige gerechten op smaak kan brengen en inderdaad gember kan ook een positieve invloed hebben door de aanwezige voedingsstoffen op je lichaam. Maar gember dien je met mate te gebruiken. Drink je graag gemberthee? Je kunt prima 1-2 kopjes per dag drinken maar overdrijf het niet, je zult bij meer al snel irritatie van je maag of darmen krijgen. Daarnaast kan gember in het uiterste geval ook invloed hebben op je hart wanneer je teveel binnenkrijgt en hartkloppingen veroorzaken.

Let op: om deze reden adviseren wij patiënten met hartklachten, patiënten die bloedverdunners gebruiken, zwangeren en wanneer je ernstig ziek bent gember te vermijden en anders enkel in overleg met je medisch specialist of huisarts tot een juiste inname te komen. 


Houdbaarheid

Bewaar op een koele donkere plek en sluit af na gebruik om smaak-en geur verlies te voorkomen.



Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 335 kcal
  • Eiwitten 8,9 g
  • Koolhydraten 71,6 g
  • Vezels 14,10 g
  • waarvan suikers 3,4 g
  • Vetten 4,2 g
  • verzadigde vetten 2,6 g
Mineralen
  • Zout 0,07 g
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.